Planira se gradnja nove osnovne škole u Babinom viru


(FOTO: 034portal)

27.1.2022. | 14:14 | Kristina Šimić
Pregleda: 4104

Grad Požega planira izgradnju nove osnovne škole na k.č.br 4567, k.o Požega te na dijelu k.č.br.4585, k.o. Požega, u središtu naselja Babin vir, između ulica Vanje Radauša, Vladimira Nazora, Tina Ujevića i Slavka Kolara.

-Trenutno je u izradi projektni zadatak za provođenje postupka javne nabave za ugovaranje izrade projektne dokumentacije za ishođenje građevinske dozvole za izgradnju nove osnovne škole. Radovi mogu započeti nakon ishođenja građevinske dozvole, osiguranja financijskih sredstava i provođenja postupka javne nabave za odabir izvođača radova, stoga u ovom trenutku nije moguće točno definirati planirani početak, kao ni završetak radova- stoji u službenom odgovoru.

Projektu izgradnju nove škole pristupilo se iz više razloga, koje Grad obrazlaže sljedećim riječima -Osim uvođenja jednosmjenske nastave, u postojećim školama nemoguće je riješiti određene potrebe i sadržaje. Nužno je pristupiti projektiranju nove škole koja bi zadovoljila potrebe vremena u kojem živimo. Obrazovanje je temeljni zalog za budućnost , opstojnost i demografsku obnovu svakog grada, županije ili države. U sustavu efikasne obrazovne politike, od posebnog je značaja razumijevanje i prihvaćanje potreba građana kao osnove za efikasan sustav, a upravo u tu viziju ugrađena je i ideja nove škole u Babinom viru- pojašnjavaju iz Grada Požege.


U Republici Hrvatskoj oko 40 % učenika nastavu ima u jednoj smjeni. Lakše usvajanje gradiva, dodatni rad s učenicima s poteškoćama u razvoju, kao i dodatni rad s nadarenim učenicima, manje zadaće kod kuće te manje učenje kod kuće, što ostavlja više vremena za kvalitetno druženje s obitelji, samo su neke od prednosti jednosmjenske nastave. Izgradnja nove osnovne škole projekt je koji Požežani priželjkuju već godinama, a koji bi im se po svemu sudeći, uskoro mogao i realizirati.


VIŠE NA TEMU:
OSNOVNA
ŠKOLA
GRADNJA
BABIN VIR

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI