Planinari HPD ’Sokolovac’ Požega na “6. Memorijalnom Slivinom pohodu”

FOTO: B.H.

5.5.2024. | 08:52 | Bruno Horvat
Pregleda: 1127

Požeški planinari ove kišne subote okupili su se ispred "Ćire" u 7.30 odakle su krenuli put Daruvara. Tijekom cijeloga puta ih je pratila kiše koja je prestala padati tek pred dolazak na odredište a to je bio Planinarski dom Petrov vrh.Sve okupljene planinare i goste dočekali su ljubazni domaćini iz Planinarskog društva "Petrov vrh" koji su tom prilikom servirali planinarski doručak te brojne tekuće delicije.

Nakon pozdravnih govora krenule se na stazu čija je dužina bila 11,2 km koja počinje kod doma na Petrovom vrhu, spušta se do Slivinog mosta, te penje do vidikovca Glamačine s kojeg je bio krasan pogled na greben Zapadnog Papuka. Za lijepa vremena vidi se čak Medvednica, Ivanščica i Kalnik.Planinari su dalje nastavili šumskom cestom oko 1,5 km te skrenuli prema potoku Barica. Prolazilo se kratkim i zanimljivim kanjonom do izvora gdje se napravila pauza gdje su planinari mogli uzeti vode iz izvora. Od izvora se nastavilo cestom u selo Donji Borki, gdje se izlazi na trasu SPP-a i njom su se planinari vratili do mosta gdje su se ponovno penjali nazad prema domu.Na stazi su bila dva uspona, prvi je od Slivinog mosta do Glamačina (s 315 na 450 m) i drugi malo zahtjevniji od Slivinog mosta do doma (s 314 na 547 m). Planinari su stazu obišli za 4.30 h. Nakon napornog hodanja došlo je vrijeme da se probaju delicije koje je pripremio domaćin. Ovoga puta na rasporedu je bio vrhunski gulaš koji je odlično prijao uz domaće pivo.Druženje se nastavilo uz glazbu i zvuke gitare do kasnih poslijepodnevnih sati. Puno lijepih uspomena i umornih nogu članovi HPD "Sokolovac" Požega krenuli su svojim kućama. Inače ovaj pohod se organizira u spomen na, Slavka Pokornya - Slivu koji je tragično poginuo 20. prosinca 2018. godine. Bio je dugogodišnji predsjednik Planinarskog društva Petrov vrh, domar u planinarskom domu te organizator brojnih izleta. Koordinator izleta je bio predsjednik Društva Bruno Horvat.
Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI