Percepcija javnosti: Razvoj Požege na čelu s gradonačelnikom kroji čovjek koji ilegalno zida po javnoj površini

FOTO: 034 portal/ Čitatelj

11.4.2023. | 21:28 | Ante Mandarić (Nije zakrabuljeni suradnik)
Pregleda: 5492

Nakon što smo prije gotovo godinu dana objavili vijest o tome da je gradski vijećnik Miroslav Crnjac (HDZ) na gradskoj površini ilegalno zidao pecalo tik do trafostanice, isti i dalje bez ikakvih političkih sankcija obnaša spomenutu funkciju odnosno još uvijek je aktivni vijećnik u Gradskom vijeću Grada Požege i drži većinu gradonačelniku Željku Glaviću.

Naime, nakon objave članka o ilegalno uzidanom pecalu koje se nalazilo na gradskoj površini tik do trafostanice, a prilikom čega su, vjerovali ili ne, bila zazidana i vrata dvorišta Studentskog doma za slučaj nužde, pecalo je u međuvremenu srušeno. Spomenuti vijećnik i dalje sudjeluje u aktivnom radu Gradskog vijeća Grada Požege, a gdje je svo ovo vrijeme predlagao, sudjelovao i donosio odluke s kolegama vijećnicima vezanim uz rad i razvoj Požege, svih naselja, od kojih su samo neke kupnja ili prodaja nekretnina, dizanje kredita i zaduženje Grada, i tako dalje.

Evidentno je da se radi o dvostrukim standardima aktualnog gradonačelnika grada Požege Željka Glavića u kojima postoje jednaki i jednakiji, odnosno dok je kao predsjednik Gradskog vijeća vrebao gradonačelničku poziciju bio je nešto grlatiji prema Puljašićevim nestašnim suradnicima, među kojima je bilo i vijećnika, a kojima je učestalo dijelio političke, ali i moralne prodike. Danas kao gradonačelnika očito ga ne brine percepcija vijećnika među građanima, a koji mu drže većinu, niti ga zanimaju politički ili moralni standardi koje je rado proklamirao.


Podsjetimo, za vrijeme obnašanja funkcije predsjednika požeško-slavonskog HDZ-a i predsjednika Gradskog vijeća Grada Požege, volio je Glavić docirati o tome kako pojedinci ne smiju sramotiti stranku, ali ponajprije Požegu i kako bi sami trebali podnijeti ostavku, a nije se na stranačkim sastancima libio“tražiti poduzimanje odgovarajućih mjera”. Sve to je naravno popraćeno putem nacionalnih medija od kojih je nedostajao samo Glas koncila da svi budu zastupljeni, a sve kako bi se stvorila“percepcija javnosti”o kojoj je također vrlo rado i svesrdno govorio.

Primjera u kojima su neki stradali zbog “percepcije javnosti” je podosta, a žalosno je i prozirno gradonačelnikovo štićenje vijećnika kojeg je on osobno stavio na listu i u rad vijeća, a koji svojim postupcima sramoti i omalovažava instituciju Gradskog vijeća Grada Požege, u konačnici i Požežane.

S jedne strane gradonačelnik Glavić za sve svoje odluke ima “pravo” objašnjenje, a u kojima relativizira i minorizira probleme njegovih najbližih suradnika, jer on (gradonačelnik) je bezgrješan u svojim kadroviranjima i odlukama, dok je s druge strane na putu do preuzimanja gradonačelničke palice uvelike osuđivao stranačke mu kolege koji su ga na ovaj ili onaj način mogli spriječiti ili biti mu smetnja na putu “do zvijezda”.

Svašta smo posljednjih godina na političkoj sceni imali i doživjeli, ali u posljednje vrijeme institucija Grada Požege i Gradskog vijeća Grada Požege srozana je na najniže grane. Smiješno je, ali i tužno gledati kako nekoć uspješni i uglađeni ravnatelj Opće županijske bolnice u svemu ovome ne vidi ništa sporno, možda jer se ovaj put radi o njegovoj koži?

Percepcija Požeške javnosti govori kako gradonačelnik kroji razvoj Požege zajedno s čovjekom koji ilegalno zida pecalo po javnoj površini, a koji će i sutra vjerojatno svojom rukom podržati kupnju nekretnine za nevjerojantih 402 tisuće eura. Ako je i od HDZ-ovaca, previše je.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI