NASLOVNAPOLITIKA
Gradonačelniče Glaviću, sramite li se percepcije javnosti?

FOTO: 034 portal

Gradonačelniče Glaviću, sramite li se percepcije javnosti?

21.3.2022. 16:37 | Ante Mandarić PREGLEDA: 7837

Percepcija je proces ili rezultat percipiranja, sposobnost da se spozna istina ili istinska priroda stvari.

Puno toga o mnogim bitnim pitanjima u Požegi zavisi od percepcije javnosti. U Požegi postoje najmanje tri javnosti, a vrlo značaju ulogu ima i percepcija o njoj onih izvan nje. Percipirati znači primiti dojmove, opažati, postići da se što spozna, shvati, odnosno prihvati. Percepcija je proces ili rezultat percipiranja, sposobnost da se spozna istina ili istinska priroda stvari. Znači i zamjećivanje, zamjedbu, opažaj, psihički proces kojim se upoznaje objektivna realnost, a znači i shvaćanje. Percepcija omogućuje stjecanje informacija o važnim svojstvima okolnih predmeta, bića, pojava, o njihovu prostornom i vremenskom razmještaju, obliku i veličini, a znači i snalaženju i preživljavanju jedinke u okolini. Pojam dolazi od latinske riječi percipere, perceptio.

Percepcija nam omogućava da razne mrlje boje vidimo kao određeni predmet, da mnoštvo zvukova čujemo kao govor, da kombinaciju slatkog, kiselog i ostalih okusa okusimo kao određeno jelo i tako dalje…


Percepcija javnosti u službi dr. sc. Željka Glavića

Nerijetko se u svojem dosadašnjem političkom radu novoizabrani gradonačelnik Grada Požege dr. sc. Željko Glavić osvrtao na percepciju javnosti, a ponajviše za vremena obnašanja funkcije šefa požeško-slavonskog HDZ-a. Tada je učestalo svoje stranačke kolege koji mu nisu bili po volji ili skloni iz različitih razloga, eliminirao zbog percepcije javnosti, neke više ili manje uspješno.

Vrlo učestalo je tako govorio ne samo o bivšem gradonačelniku i zamjeniku gradonačelnika Grada Požege već i o nekim drugim osobama koje su tada obnašale ključne političke funkcije u Požegi i Požeško-slavonskoj županiji, a kojima je direktno poručivao kako bi bilo bolje da se maknu ili da daju ostavke na različite političke funkcije ili radna mjesta držeći predavanja o moralu, ali i nadasve neizostavne percepcije javnosti.

Tako danas u požeškoj javnosti imamo uvriježeno mišljenje da je upravo gradonačelnik Grada Požege dr. sc. Željko Glavić izmislio cijeli upravni odjel kako bi na račun poreznih obveznika uhljebio kćer svog dugogodišnjeg prijatelja, a sve bez ikakvog racionalnog objašnjenja čime valjda nekome želi dokazati i demonstrirati moć kako je upravo on gazda u ovome gradu i kako je njemu dozvoljeno apsolutno sve što poželi, na užasavanje građana. Zbog takvog načina kadroviranja i zapošljavanja svjedočimo izvidima raznih istražnih institucija Gradskoj upravi, a čime se Požega vuče po blatu.

Ukinuo je jednu javnu ustanovu kojoj je Grad Požega osnivač pod izlikom ekonomske uštede, najavljivao je i ukidanje druge, valjda u zanosu nakon prvog ukidanja, a sve bez jasnog cilja i vizije. Po direktnoj volji gradonačelnika Glavića izabran je i novi direktor tvrtke Komunalac Požega d.o.o., a gdje je postavio osobu koja apsolutno nije dorasla zadatku za čijeg je vremena po prvi puta od postojanja te tvrtke održan štrajk radnika.

Za pročelnicu upravnog odjela kojemu je resor između ostaloga briga o gradskoj imovini, higijeni javnih površina, prometnica i tako dalje, doveo je osobu o kojoj je bolje ne komentirati, a vrlo je teško čuti nešto pozitivno i dobro. Djela i stanje govore svoje, a to je da je Požega u katastrofalnom i užasnom stanju kao nikada do sada. O svemu se oglasio i jedan od nekadašnjih bivših gradonačelnika koji za sebe voli reći da je svih ovih godina bio anđeo čuvar današnjem gradonačelniku, a koji ga se odrekao prvom prilikom.

Isto tako percepcija javnosti, ponajprije ona iz članstva HDZ-a, a ispred kojega je i izabran na Lokalnim izborima za gradonačelnika Grada Požege je na nikad nižim granama. Većina članstva tvrdi kako se radi o najvećoj podvali u povijesti požeškog HDZ-a te da njihov nikada uistinu nije ni bio. Ako tome dodamo tvrdnje bivšeg gradonačelnika Grada Požege Zdravka Ronka i njegovog donedavnog anđela čuvara koji navodi da mu je dr. sc. Željko Glavić slao fotografiju svog glasačkog listića, stvari postaju još gore, a mišljenje članstva HDZ-a da nikada njihov nije ni bio se potvrđuje. Temeljne organizacije i teren sveden je u svrhu topovskog mesa, a koje je bitno samo za podjelu letaka i puko izvršavanje političkih naredbi. Na listu za Gradsko vijeće postavljao je fikuse i poltrone koji jedva znaju gdje se prostorije Gradske vijećnice nalaze, a koji se u njoj ponašaju poput začuđenih svatova koji ništa ne pitaju, ne predlažu, ali ni ne znaju.

S iste liste ponajviše je proizašao i novi Gradski odbor HDZ-a Požega, a koji je bolje nazvati Bolnički odbor HDZ-a Požega s obzirom na to da je gotovo nemoguće pronaći osobu koja nema poveznicu s bolnicom u smislu struke, zanimanja, ili rodbinskog odnosa s osobama iz navedene branše. Kako ne znaju gdje se nalazi Gradska vijećnica, još manje znaju gdje se nalaze prostorije stranke koju, jadni bili, moraju predstavljati. S odmakom vremena, percepcija je takva i javnost je gotovo pa uvjerena kako je u aferi Vitez upravo dr. sc. Željko Glavić ključna figura, a možda i režiser cijele drame, a koja bi ako jednog dana doživi ekranizaciju zasigurno bila vrlo uspješan film s puno obrata. Je li to istina, ne znamo, no percepcija je takva kakva je. Požegom ne trebaju upravljati liječnici niti Požežanima treba dijagnoza već osobe koje imaju elan te umijeće političkog upravljanja s jasnim putem i pravcem razvitka grada na boljitak svih građana.

Bilo koji pokušaj objašnjenja o osnivanju novog upravnog odjela u Gradu Požegi i povećanju broja rukovodećih radnih mjesta vrijeđa zdrav razum i logiku, a percepcija javnosti je takva da se radi o doslovnom izmišljanju cijelog upravnog odjela i klasičnom uhljebljivanju prijateljeve kćeri. Kraj! Točka! Car je gol.

Sve je to uspio nekadašnji šef požeško-slavonskog HDZ-a, a današnji gradonačelnik Grada Požege dr. sc. Željko Glavić napraviti u nepunih 10 mjeseci njegova (ne)rada i upravljanja Požegom.

Ukoliko gradonačelnik Grada Požege dr. sc. Željko Glavić ima iti malo srama i dosljednosti,  povući će se sam jer ovo čemu danas svjedočimo je vrlo licemjerno, žalosno i nisko te je na granici dobrog ukusa.

Percepcija javnosti govori:”Željko, makni se!”

Tagovi: Željko Glavić, percepcija, percepcija javnosti, javnost, požega, Grad Pozega, kriminal, politika

POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

Judo klub Slavonac nastupio na turniru „Mala Evropa“ i ostvario odlične rezultate

.

Planinari HPD Gojzerice Požega na Požeškoj gori promatrali Lovrine suze

.

Pogledajte kako danas rade trgovine i šoping centri...

.

29-godišnji vozač pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću

.

POŽEGA: Nepoznati počinitelj razbio desno bočno staklo na osobnom automobilu 51-godišnjaka i pobjegao

.

Kao iz najboljih restorana: U nekoliko jednostavnih koraka pripremite svečano talijansko pečenje

.

Danas pretežno sunčano uz temperaturu i do 32 °C

.

HDZ-ova većina u požeškom vijeću poljuljana: Dijana Krpan napustila Domovinski pokret?!

.

Popularno voće poskupljuje za čak 25 posto: Od 8 do 12 kuna za kilogram

.

Koliko kilometara mogu prijeći pojedini modeli automobila s uključenom lampicom rezerve?

.

I prije 118 godina ljude u požeškom kraju je mučila suša i skupoća

.

Stranci i dijaspora primaju naše mirovine: Evo koliko je novca isplaćeno u inozemstvo

.

Jučer je održan 2. Biškupački Chill & Grill

.

Zbog nove europske norme automobili bi mogli poskupjeti i do 5 tisuća eura

.

S dolaskom eura oko 4000 radnika u mjenjačnicama moglo bi ostati bez posla

.

Suša pokosila začinsku papriku- i ona će poskupjeti

.

Od utorka jeftinije gorivo, pogledajte koliko će koštati

.

ODMARALIŠTE HCK-A “CVRČAK“PAKRAC Odlična sezona nadišla očekivanja

.

POŽEGA: Pijani vozač (1,38 promila) sletio s kolnika i udario u betonske stepenice

.

Osobnim automobilom zabili se u drvo- dvije osobe ozlijeđene

.

Ljetni susret bogoslova Požeške biskupije

.

Pržena riža: Lagani recept za fini ručak koji će biti gotov za 10-ak minuta

.

Danas djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku

.

OVE NEDJELJE: AMK La Familia organizira „Cosa Nostra“ tuning i style show u Grabarju

.

Nakon teške prometne nesreće preminuo mladić iz Pakraca. Majka: ʺNjegovo junačko srce živjet će u nekom drugomʺ

.

NEVJEROJATNO: Spašavali život djetetu koje se gušilo pa zaradili kaznu od 10 tisuća kuna zbog prebrze vožnje!

.

Ove godine nikad više intervencija zbog stršljena. Što ako gnijezdo naprave u vašoj kući?

.

Subotnja šetnja Požegom, 13.8.2022.

.

Gospa doziva na svoje pleterničko brdo - zadnjih 9 dana kolovoza vrijeme je za duševni mir

.

Zbog hepatitis E virusa iz trgovina se povlači još jedan proizvod

.

Zbog malih mirovina i manjka radne snage u svijet rada vratilo se gotovo 20.000 umirovljenika

FOTONALAZ

FOTKA DANA: Požeški franjevci 1909. godine