NASLOVNADRUŠTVO
Palijativni tim LiPa dobio je još jedno priznanje!

FOTO: Compas

Palijativni tim LiPa dobio je još jedno priznanje!

10.12.2018. 16:14 | Novinar 034 IZVOR: Compas PREGLEDA: 491

Na promociji knjige „Služiti čovjeku – putokaz humanosti u medicini“ koja je održana 7. prosinca na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, palijativnom timu LiPa još jednom je uručeno priznanje kao primjeru dobre prakse u razvoju palijativne skrbi u Republici Hrvatskoj.

U knjizi se nalazi sedam autora Palijativnog tima LiPa: Mirče Manavski, Vesna Božić, Darinka Milemdi, Ljerka Pavković, Dubravka Tomljanović, Goran Čičin Radin Sarajlić i Ivana Marin rođ. Mađaroši. Neki više nisu članovi Palijativnog tima LiPa, a kroz ovu knjigu ostat će trajni zapis da su bili dio tima koji je sudjelovao u razvoju palijativne skrbi na području Pakraca i Lipika te cijele Požeško-slavonske županije.

„Cijela knjiga pokazuje kako se samo služeći čovjeku i čineći dobro u medicini, možemo dobro i osjećati. Zapravo, nerijetko imamo osjećaj kako u ovom raščovječenom svijetu čestih nepravdi, izgubljenih ideala, ratova, progona ljudi i migracija, manjka humanosti, milosrđa i empatije. Za razliku od toga, mi smo imali čast provoditi godine, mjesece i sate s hrabrim i dobrim ljudima koji su primjer čovječnosti.
Ovo je knjiga o ljudima koji su se hrabro upustili u borbu za dostojanstvo i kvalitetu života oboljelih, pritom nerijetko i sami sa svojim ožiljcima života na duši koji su ih samo još više učvrstili i usmjerili u nesebično davanje drugima.
Ovo je knjiga o ljudima i institucijama koji su pravi ponos medicine!
Vjerujemo da će knjiga koristiti kako zdravstvenim profesionalcima i kreatorima zdravstvenih i obrazovnih politika, tako i široj javnosti.“ urednici prof. dr. sc. Marijana Braš i prof. dr. sc. Veljko Đorđević.


Tagovi: lipa, palijativni tim, palijativni tim lipa, nagrada, pakrac, lipik