NASLOVNADRUŠTVO
Ove akademske godine na požeško Veleučilište upisan dupli broj studenata nego prošle

FOTO: M.M.

Ove akademske godine na požeško Veleučilište upisan dupli broj studenata nego prošle

4.10.2019. 11:52 | M.B. PREGLEDA: 2902

Tiskovna konferencija na Veleučilištu u Požegi je sazvana u želji za prezentacijom svih ostvarenih rezultata u prethodnoj te definiranjem planova za nadolazeće razdoblje.

"Od infrastrukturnih projekata i planova čije slike može vidjeti u pozadini, istaknuo bih najveći i najznačajniji projekt Izgradnja studentskog doma u Požegi. Ovim će Veleučilište u Požegi ostvariti bespovratna sredstva u iznosu od 32.683.129,43 kuna što je najviši mogući iznos sufinanciranja. Partner u provedbi projekta je Studentski centar Požega. Studentski dom je dobio uporabnu dozvolu i trenutno se ponovno pokreće javna nabava za opremu stoga ovim putem pozivam sve potencijalne dobavljače da se jave na natječaj. Planirani završetak projekta je u prosincu 2019 čime će studenti dobiti opremljen studentski dom za 110 ležajeva, kuhinjom, medijatekom, sportskom dvoranom i praonicom uz atraktivnu lokaciju uz gradske bazene.

Što se tiče novih studijskih programa istaknuo bih skori završetak elaborata stručnog studija Elektroničko poslovanje kojim ćemo odgovoriti izazovima digitalnog okruženja u kojem se današnja ekonomija nalazi. U području biotehničkih znanosti planiramo izradu studija Gastroenologije čime bi stvarali kadrove za rad u turizmu.


U području EU projekata uspješno privodimo kraju projekte s Gradom Požega, HZZ Požega- Binarni kod 110 i LIPA, Stem Eco Energetics, te očekujemo realizaciju 2 prijavljena projekta unapređenja kvalitete stručne prakse koji su prošli 1. fazu provjere. S Gradom Požega i klasterom Panonia iz Novog Sada prijavili smo prekograničnu suradnju te očekujemo također rezultate.


I šećer na kraju, područje Erasmus projekata gdje smo prošle akademske godine ugovorili i imamo u provedbi 320.000 EUR sredstava i time smo postali najuspješnije veleučilište u RH po odlaznim i dolaznim mobilnostima. Tako su stanovnici našeg grada trenutno studenti iz Japana, Francuske, a iduće godine dolaze Ukrajinci, Indijci i Gruzijci, a naši studenti putuju diljem Europe na nastavu i praksu", rekao je u svom govoru doc.dr.sc. Berislav Andrlić, prodekan za razvoj, zamjenik dekana.

Prodekanica za nastavu dr.sc. Brankica Svitlica istaknula je kako je ove akademske godine upisano duplo više studenata nego prošle. "Ovogodišnji upisi brucoša u akademsku 2019./2020. godinu uistinu ohrabruju, obzirom smo u odnosu na prošlogodišnje brojke, upisali sveukupno gotovo duplo više studenata. Ta brojka kreće se na oko 200 upisanih studenata (redovitih i izvanrednih od čega je 130 REDOVITIH studenata). Trenutno na Veleučilištu u Požegi na svim studijskim godinama studira oko 900 studenata od čega je oko 400 redovitih i 500 izvanrednih studenata.

Na osnovu planiranih upisnih kvota za 2019./2020. od oko 230 redovitih studenata na svim studijima je ostvareno više od 60% upisa, što je u odnosu na većinu visokih učilišta u RH odličan rezultat.

U usporedbi s prošlom godinom kada je bio upisan 81 redoviti student, smatramo da je rezultat ovako značajnijeg povećanja broja studenata: prepoznatljivosti kvalitete studijskih programa Veleučilišta, značajnijeg ulaganja u promidžbu te kvalitetnija suradnje s gospodarstvom i lokalom zajednicom", kaže Svitlica.

"Plan reakreditacije za 2019. godinu – 27 visokih učilišta u Hrvatskoj, Veleučilište u Požegi jedno od njih, većina veleučilišta i visokih škola. Vrednuje se petogodišnje razdoblje, u lipnju 2018. godine primljena obavijest o postupku reakreditacije, izrada samoanalize od listopada 2018. – svibnja 2019.

Posjeta stručnog povjerenstva imenovanog od strane AZVO bila je 04. – 05. lipnja 2019. godine. Povjerenstvo od 5 članova: profesorica s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, predstavnica gospodarstvenika, student, 2 profesora (stranca) – 1 iz Nizozemske i 1 iz Austrije. Objektivnost, neutralnost, pokrivanje različitih područja.

Tijekom posjete sastanak s upravom, zaposlenicima, studentima, vanjskim suradnicima, bivšim studentima (Alumni-jima), predstavnicima gospodarstva i javnog sektora te obilazak nastave, objekata, nastavnih baza.

Rezultati reakreditacije – 30. rujna primljen Izvještaj stručnog povjerenstva o reakreditaciji Veleučilišta u Požegi. Svi aspekti rada Veleučilišta: unutarnji sustav za osiguravanje kvalitete i društvena uloga; studijski programi; nastavni proces i podrška studentima; nastavnički i institucijski kapaciteti; stručni i znanstveni rad ocijenjeni sa zadovoljavajućom ili visokom razinom kvalitete. Od 33 standarda kvalitete 19 ocijenjeno s najvećom razinom (visoka razina kvalitete), 12 standarda sa zadovoljavajućom razinom. Ocjene koje dodjeljuje povjerenstvo su: nezadovoljavajuća, minimalna, zadovoljavajuća i visoka razina kvalitete", ističe koordinatorica za kvalitetu dr.sc. Verica Budimir.

Tagovi: vup, studenti, upis, veći broj, studiranje, veleučilište, požega

48 SATI NA 034PORTALU

.

Drago Hedl sutra u N. Gradiškoj predstavlja svoju novu knjigu, još uvijek mu stignete dojaviti neku priču!

.

Subota u Platinimu u Požegi, 16.11.2019.

.

Učenice Ekonomske škole Tea, Karla, Ružica, Marija i Antonija na razmjeni u Turskoj

.

Provincijal Milosrdne braće posjetio biskupa Škvorčevića

.

Jučer prometna nesreća u Kutjevu, svađa dva muškarca u D. Emovcima i predaja oružja

.

Pakračani u “Mimohodu svjetlosti” u sjećanje na vukovarske žrtve

.

Struje neće biti ...

.

Danas oblačno uz sunčana razdoblja

.

Od sutra škole u Hrvatskoj štrajkaju svaki dan do ispunjenja zahtjeva!

.

Lipik visokom pobjedom završio jesenski dio sezone

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

Rustik kamini

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Vječne riječi Siniše Glavaševića koje i danas odzvanjaju Vukovarom

.

Prometna nesreća u Kutjevu, autom skoro upao u kanal

.

NASTAVAK SUĐENJA ŽUPANU TOMAŠEVIĆU: Sudac isključio javnost s čitanja SMS poruka

.

PLATINUM POŽEGA: Stand up comedy made in Bosnia

.

Pakrački mališani zapalili lampione u znak sjećanja na Vukovar

.

Policija tijekom vikenda našla marihuanu kod tri mladića

.

43-godišnji vozač u subotu ujutro u 10 sati zatečen pod utjecajem alkohola od 1,88 promila

.

ʺNačelnik Kovačević odbio apel pomoći ratnog vojnog invalida, hrvatskog branitelja i dragovoljcaʺ

.

Međunarodni dan siromaha, požeški biskup Antun Škvorčević proveo je u župi Voćin

.

Četvrta ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Pakracu i Lipiku

.

Požežani se uputili u Vukovar kako bi odali počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu

.

Napustio si svoju zemlju u potrazi za boljim životom? Ispričaj nam svoju priču...

.

Struje neće biti ...

.

Danas promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja s mogućom kišom

.

Paljenje lampiona u znak sjećanja na žrtvu Vukovara u našoj županiji

.

HDZ Požega obilježio Dan sjećanja na Vukovar paljenje svijeća u Vukovarskoj ulici u Požegi

.

Članovi SDP-a upalili su lampione u znak sjećanja na žrtvu Vukovara

.

Godinama saborski fikus Vlaović se sad sjetio ustati za Slavoniju ili je samo u bitci za fotelju???!

.

Paljenje lampiona u znak sjećanja na žrtvu Vukovara u Pleternici

.

Požar obiteljske kuće u Kaptolu

.

U Pleternici mopedom naletio na psa - vozač završio u OŽB Požega

FOTONALAZ

Napustio si svoju zemlju u potrazi za boljim životom? Ispričaj nam svoju priču...