NASLOVNADRUŠTVO
Ove akademske godine na požeško Veleučilište upisan dupli broj studenata nego prošle

FOTO: M.M.

Ove akademske godine na požeško Veleučilište upisan dupli broj studenata nego prošle

4.10.2019. 11:52 | M.B. PREGLEDA: 3360

Tiskovna konferencija na Veleučilištu u Požegi je sazvana u želji za prezentacijom svih ostvarenih rezultata u prethodnoj te definiranjem planova za nadolazeće razdoblje.

"Od infrastrukturnih projekata i planova čije slike može vidjeti u pozadini, istaknuo bih najveći i najznačajniji projekt Izgradnja studentskog doma u Požegi. Ovim će Veleučilište u Požegi ostvariti bespovratna sredstva u iznosu od 32.683.129,43 kuna što je najviši mogući iznos sufinanciranja. Partner u provedbi projekta je Studentski centar Požega. Studentski dom je dobio uporabnu dozvolu i trenutno se ponovno pokreće javna nabava za opremu stoga ovim putem pozivam sve potencijalne dobavljače da se jave na natječaj. Planirani završetak projekta je u prosincu 2019 čime će studenti dobiti opremljen studentski dom za 110 ležajeva, kuhinjom, medijatekom, sportskom dvoranom i praonicom uz atraktivnu lokaciju uz gradske bazene.

Što se tiče novih studijskih programa istaknuo bih skori završetak elaborata stručnog studija Elektroničko poslovanje kojim ćemo odgovoriti izazovima digitalnog okruženja u kojem se današnja ekonomija nalazi. U području biotehničkih znanosti planiramo izradu studija Gastroenologije čime bi stvarali kadrove za rad u turizmu.


U području EU projekata uspješno privodimo kraju projekte s Gradom Požega, HZZ Požega- Binarni kod 110 i LIPA, Stem Eco Energetics, te očekujemo realizaciju 2 prijavljena projekta unapređenja kvalitete stručne prakse koji su prošli 1. fazu provjere. S Gradom Požega i klasterom Panonia iz Novog Sada prijavili smo prekograničnu suradnju te očekujemo također rezultate.

I šećer na kraju, područje Erasmus projekata gdje smo prošle akademske godine ugovorili i imamo u provedbi 320.000 EUR sredstava i time smo postali najuspješnije veleučilište u RH po odlaznim i dolaznim mobilnostima. Tako su stanovnici našeg grada trenutno studenti iz Japana, Francuske, a iduće godine dolaze Ukrajinci, Indijci i Gruzijci, a naši studenti putuju diljem Europe na nastavu i praksu", rekao je u svom govoru doc.dr.sc. Berislav Andrlić, prodekan za razvoj, zamjenik dekana.

Prodekanica za nastavu dr.sc. Brankica Svitlica istaknula je kako je ove akademske godine upisano duplo više studenata nego prošle. "Ovogodišnji upisi brucoša u akademsku 2019./2020. godinu uistinu ohrabruju, obzirom smo u odnosu na prošlogodišnje brojke, upisali sveukupno gotovo duplo više studenata. Ta brojka kreće se na oko 200 upisanih studenata (redovitih i izvanrednih od čega je 130 REDOVITIH studenata). Trenutno na Veleučilištu u Požegi na svim studijskim godinama studira oko 900 studenata od čega je oko 400 redovitih i 500 izvanrednih studenata.

Na osnovu planiranih upisnih kvota za 2019./2020. od oko 230 redovitih studenata na svim studijima je ostvareno više od 60% upisa, što je u odnosu na većinu visokih učilišta u RH odličan rezultat.

U usporedbi s prošlom godinom kada je bio upisan 81 redoviti student, smatramo da je rezultat ovako značajnijeg povećanja broja studenata: prepoznatljivosti kvalitete studijskih programa Veleučilišta, značajnijeg ulaganja u promidžbu te kvalitetnija suradnje s gospodarstvom i lokalom zajednicom", kaže Svitlica.

"Plan reakreditacije za 2019. godinu – 27 visokih učilišta u Hrvatskoj, Veleučilište u Požegi jedno od njih, većina veleučilišta i visokih škola. Vrednuje se petogodišnje razdoblje, u lipnju 2018. godine primljena obavijest o postupku reakreditacije, izrada samoanalize od listopada 2018. – svibnja 2019.

Posjeta stručnog povjerenstva imenovanog od strane AZVO bila je 04. – 05. lipnja 2019. godine. Povjerenstvo od 5 članova: profesorica s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, predstavnica gospodarstvenika, student, 2 profesora (stranca) – 1 iz Nizozemske i 1 iz Austrije. Objektivnost, neutralnost, pokrivanje različitih područja.

Tijekom posjete sastanak s upravom, zaposlenicima, studentima, vanjskim suradnicima, bivšim studentima (Alumni-jima), predstavnicima gospodarstva i javnog sektora te obilazak nastave, objekata, nastavnih baza.

Rezultati reakreditacije – 30. rujna primljen Izvještaj stručnog povjerenstva o reakreditaciji Veleučilišta u Požegi. Svi aspekti rada Veleučilišta: unutarnji sustav za osiguravanje kvalitete i društvena uloga; studijski programi; nastavni proces i podrška studentima; nastavnički i institucijski kapaciteti; stručni i znanstveni rad ocijenjeni sa zadovoljavajućom ili visokom razinom kvalitete. Od 33 standarda kvalitete 19 ocijenjeno s najvećom razinom (visoka razina kvalitete), 12 standarda sa zadovoljavajućom razinom. Ocjene koje dodjeljuje povjerenstvo su: nezadovoljavajuća, minimalna, zadovoljavajuća i visoka razina kvalitete", ističe koordinatorica za kvalitetu dr.sc. Verica Budimir.

Tagovi: vup, studenti, upis, veći broj, studiranje, veleučilište, požega

48 SATI NA 034PORTALU

.

U Požegi umjesto da se sanira rupa na kolniku po hitnom postupku, nadležni postavili znak i građevinski blok

.

Čak 15 djelatnika požeške bolnice pozitivno je na COVID-19

.

UOČI UTAKMICE DESETLJEĆA: ʺNama da dolazi Real Madrid sve ovisi o namaʺ

.

53 nova slučaja u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 91 osoba

.

Kod Gradišta u šumi stablo palo na muškarca koji je preminuo od ozljeda

.

Otkazan poznati Drenovački memorijalni turnir

.

Na 13. Županijsko ocjenjivanje vina Vino-kap Kaptol pristiglo 80 uzoraka

.

Škola plivanja od sutra ponovo kreće s radom

.

Slavonku Petru epidemija koronavirusa zatekla u Tajlandu

.

Što je drvo kome krivo?

.

Veće plaće za milijun građana već u prvoj godini mandata nove Vlade

.

Bez pečenja: Recept za brzi kolač od jogurta, keksa i jagoda

Građ. Zemljište Lovre pl. Matačića

Nikon D850 DSLR Camera i Nikon D750 DSLR

Potrebni ozbiljni radnici za rad u Švedskoj

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

I danas smo bez novozaraženih, četiri osobe izašle iz bolnice, u samoizolaciji 526 osoba

.

U jučerašnjem slijetanju kamiona 61-godišnji vozač teško ozlijeđen

.

Danas sunčano i vrlo toplo

.

Država časti sa 70.000 kn za električni automobil: Evo tko ima pravo na subvenciju

.

Brođanka je najmlađa izabrana saborska zastupnica

.

Dodijeljen ugovor za projekt „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti Panonika“ vrijedan 49,3 mil. kuna

.

U Skenderovcima se prevrnuo kamion, vozača još izvlače iz vozila

.

Savjetovanje o reformi lokalne samouprave u organizaciji Hrvatske zajednice općina

.

Od današnjih 102 testa u Požeško-slavonskoj županiji samo jedan je pozitivan na COVID-19

.

52 nova slučaja koronavirusa u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 89 osoba

.

Mediji pišu da bi Čobanijada u Podcrkavlju mogla biti novo žarište zaraze

.

Rezultatima smo vrlo zadovoljni, a posebno činjenicom što troje naših kandidata ide u Sabor i izvršnu vlast

.

Ponovno kreće škola plivanja

.

U NEDJELJU: Tradicionalna biciklijada Lipika i Pakraca

.

Sjećate se male Mile koja je ujedinila Hrvatsku? Uskoro bi mogla kući s liječenja u Americi

.

Mlada misa Mateja Silukovića u Stražemanu

.

Najmlađi stanovnici Velike učili o reciklažnom dvorištu I načinima odvajanja otpada

.

Struje danas neće biti .....

.

HPD ʺSokolovacʺ - ʺPet utvrda Požeške gore u jednom danu dva putaʺ

.

Jučer zabilježena, prometna nesreća, predaja oružja, požar i bijeg s prometne nesreće

.

Nove cijene goriva na benzinskim pumpama

.

Društveni dom u Golobrdcima ostao bez krova u sinoćnjem nevremenu

.

Danas umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar

FOTONALAZ

Šokirani konobar: ʺRačun je bio 24 kuna, a turisti su mislili da su ostavili 30ʼʺ