Otvorena izložba požeškog muzeja ’Kruh nebeski’ u Tomislavgradu

FOTO: GMP

9.7.2023. | 10:52 | Redakcija 034portala
Pregleda: 1967

"U sklopu Dana Nikole Tavelića večeras je u Franjevačkom muzeju u Tomislavgradu otvorena izložba "Kruh nebeski", autorica Dijane Klarić i Ljiljane Marić. Izložba je prvi puta bila postavljena u Gradskom muzeju Požega prije tri godine, a do sada je gostovala u Pakracu i Novoj Gradiški.Prvo međunarodno gostovanje jedne požeške izložbe dogodilo se na 10. obljetnicu osnivanja Franjevačkog muzeja kako je rekao njezin ravnatelj fra Bože Milić koji je Požežanima zahvalio na postavljanju ove izuzetno zanimljive izložbe.

A nju je predstavila jedna od autorica Ljiljana Marić spomenuvši da ima mnogo poveznica između duvanjskog i požeškog kraja. Izdvojila je da je na isti dan kada je osnovan i Franjevački muzej osnovana i Požeška biskupija te da je prvi hrvatski svetac kojeg posebno štuju u Tomislavgradu svoju prvu crkvicu s glavnim oltarom dobio na hrvatskom tlu u selu Cerovcu kraj Požege. Otvorenju izložbe nazočio je načelnik općine Ivan Buntić te pleternička gradonačelnica Marija Šarić. Izložba u Tomislavgradu gostuje do 11.9.2023,", stoji u objavi Gradskog muzeja Požega.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI