OPG Antonio Zorić – Mladi poljoprivrednik iz Kutjeva potiče ostanak i rast u Hrvatskoj

Antonio Zorić
(FOTO: Kutjevacki.hr)

21.9.2023. | 12:17 | M.K.
IZVOR: kutjevacki.hr
Pregleda: 3309

Hrvatska, zemlja bogate poljoprivredne tradicije, svjedoči ohrabrujućem primjeru mladog poljoprivrednika koji se usudio sanjariti i ostvariti svoje snove usprkos brojnim izazovima koje je susreo na svom putu. Antonio Zorić, mladi poljoprivrednik iz Kutjeva u svojim dvadesetim godinama, preuzeo je obiteljski OPG i uspješno ga podigao na višu razinu, noseći sa sobom nadu i inspiraciju za sve mlade ljude koji razmišljaju o ostanaku u Hrvatskoj.

Antonio je završio školu, no njegova priča nije tek obična priča o školovanju i karijeri. Nakon školovanja, suočio se s teškom odlukom. Njegovi roditelji razmišljali su o zatvaranju OPG-a, no Antonio je odlučio preuzeti kormilo i nastaviti obiteljsku tradiciju. S ljubavlju i strašću prema poljoprivredi, Antonio je podigao OPG na veću razinu.
OPG Antonio Zorić bavi se raznovrsnom poljoprivrednom proizvodnjom, uključujući uzgoj duhana (virginia), ratarske kulture poput pšenice, kukuruza i ječma, te svinjogojstvom. Međutim, nije sve bilo jednostavno za mladog poljoprivrednika. Antonio suočava s izazovima kao što su nedostatak zemljišta, nedostatak sezonskih radnika te rastuće cijene energenata.


No, Antonio ne gubi nadu. S velikim planovima za budućnost, planira proširiti svoje svinjogojstvo i uvesti sustav navodnjavanja kako bi se suprotstavio nepredvidivim vremenskim prilikama poput suša. S osmijehom na licu, Antonio gleda prema budućnosti s nadom da će biti bolja nego trenutno.

Savjet koji Antonio dijeli s mladima u Hrvatskoj je jasan: ne trebaju se bojati krenuti u poljoprivredu ili druge poduzetničke pothvate. Svaki početak je težak, ali s predanošću i upornošću, može se postići zadovoljavajući rezultat. Antonio poziva što više mladih da ostanu u Hrvatskoj i vjeruju u mogućnost pokretanja vlastitog posla.

OPG Antonio Zorić nije samo priča o uspjehu mladog poljoprivrednika, već i inspiracija za sve one koji sanjaju o ostanaku u Hrvatskoj i stvaranju bolje budućnosti. Antonio nas podsjeća da uz vjeru u sebe, marljivost i strast, granice su samo početne točke na putu prema ostvarenju snova.

Antoniu ovim putem želimo izraziti iskrenu zahvalnost na gostoprimstvu i istovremeno mu želimo mnogo sreće u budućim poslovnim poduhvatima.

izvor: kutjevacki.hrSamo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI