Oduševit će vas kukuruzna sarma s vrhnjem

FOTO: Autor/Izvor zagreb.info

29.11.2020. | 11:50 | zagreb.info
IZVOR: zagreb.info
Pregleda: 2547

Ako volite pravu sarmu, ova će biti nešto poput njezine “šašave rođakinje”

Sastojci:

12 većih listova lipe
25 dag brašna od bijelog kukuruza
2 dl jogurta
4 dl domaćeg gustog kiselog vrhnja
ulje
maslac
sol
papar


Priprema:


Mlado lipovo lišće, ubrano u proljeće, složite u posudu, prelijte ga vrućom vodom, a nakon 10 minuta ocijedite.

Za nadjev sjedinite kukuruzno brašno s jogurtom i žlicom maslaca, posolite i izmiješajte tako da smjesa ne bude ni tvrda, a ni meka.

Zatim stavljajte manje količine smjese na listove lipe i savijajte u sarmice.

Slažite ih u prikladnu nauljenu posudu, prelijte posoljenim uljem, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri oko 20 minuta.

Za vrijeme pečenja sarmice poprskajte vodom i, ako je potrebno, prelijte uljem. Pečenu sarmu prelijte zagrijanim kiselim vrhnjem i poslužite toplu.

 

(Izvor: zagreb.info)




VIŠE NA TEMU:
SARMA
VRHNJE
RECEPT
RUČAK

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI