Održana osnivačka skupština Matice hrvatske ogranak Kutjevo

Osnivačka skupština Matice hrvatske ogranak Kutjevo
(FOTO: Mirko Cenbauer)

17.6.2024. | 09:18 | Mirko Cenbauer
Pregleda: 1194

U ime Inicijativnog odbora, a po odobrenju Glavnog odbora Matice hrvatske, osnovana je Matica Hrvatska Ogranak Kutjevo 14. lipnja 2024. godine u Kutjevu. Za predsjednicu je izabrana Ljiljana Bernatović-Markota, za dopredsjednika Andrija Bošković, za tajnicu Magdalena Barbić Križanović, a za blagajnika Mirko Cenbauer.Dnevni red:
Otvaranje skupštine i pozdravi gostijuIzbor radnih tijela skupštine 2.1. Radnog predsjedništva (predsjednika i dva člana radnog predsjedništva) 2.2. Verifikacijske komisije 2.3. Zapisničara 2.4. Ovjerovitelja zapisnikaDonošenje odluke o osnivanju Ogranka Matice hrvatske u KutjevuDonošenje Statuta Ogranka Matice hrvatske u KutjevuIzbor predsjednika, dopredsjednika, tajnika i blagajnikaIzbor predsjedništvaIzbor članova nadzornog odboraIzbor likvidatora i blagajnika OgrankaIzbor ovlaštene osobe za zastupanje Ogranka Matice hrvatske u Kutjevu na Glavnoj skupštini Matice hrvatskeOdluka o pokretanju postupka za upis u registar udruga pri nadležnom tijeluDonošenje programa rada Ogranka Matice hrvatske u Kutjevu za 2024. godinuRaznoZavršna riječ predsjednice

Kao gosti, svojim pjesmama uveličali su ovaj događaj Mješoviti zbor KUD-a Bektež, pobravši simpatije svih prisutnih koji su ih nagradili pljeskom. Veliko im hvala. Svojom pjesmom i recitacijom “Volim te, grade moj” Mirko Cenbauer, član Matice Kutjevo, upotpunio je program na ovoj skupštini koju su svi prisutni popratili velikim pljeskom. Od gostiju treba istaknuti Ivicu Završkog koji je, u ime Matice hrvatske, svojim govorom objasnio što je Matica hrvatska, kakav ima zadatak i kako je nastala. Na kraju se zahvalio na pozivu i rekao da je presretan što se i u Kutjevu osnovao Ogranak Matice hrvatske, poželjevši sretan rad.Po završetku osnivačke skupštine Ogranka Matice hrvatske u Kutjevu, izabrana predsjednica gđa Ljiljana Bernatović-Markota dala je izjavu:

“Izuzetno sam počašćena što su me članovi Ogranka Matice hrvatske u Kutjevu izabrali za predsjednicu Ogranka. Zahvaljujem im na ukazanom povjerenju i nadam se da ću, uz svesrdnu pomoć članstva, uspješno voditi Ogranak, njegovati i provoditi zadaće Matice hrvatske kao što su kulturna baština i tradicija zavičaja i šire, njegovanje i obogaćivanje hrvatskog jezika, te podržavanje i pomaganje svima koji se bave umjetnošću, kulturnim radom i sl. Osnivačka skupština protekla je u opuštajućem ozračju među članovima MH i gostima koji su se ugodno osjećali među nama, a to su: gosp. Ivica Završki i Srećko Tomas iz Ogranka MH iz Osijeka, gosp. Zorislav Milković iz OMH u Orahovici, gđica Anita Katić iz OMH u Požegi, članovi kutjevačkih udruga i dr. Zahvaljujem članovima KUD-a Bektež iz Bekteža na svečanoj izvedbi himne ‘Lijepa naša’ i još dvjema pjesmama: ‘Ne stidim se roda svoga’ i ‘Ponosan sam što sam Hrvat’. Također, zahvaljujem našem kutjevačkom pjesniku Mirku Cenbaueru na izvrsnom krasnoslovu svoje lirske pjesme ‘Volim te, grade moj’. Posebno zahvaljujem Kati Vojak Poljak na ukrašavanju prostora svojim umjetničkim radovima s motivima hrvatskog i kutjevačkog kraja. Hvala Gradu Kutjevu koji nam je omogućio prostor za održavanje skupštine, kao i na donaciji za domjenak, te svima koji su uveličali našu svečanost osnivačke skupštine.”
Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI