NASLOVNAPOLITIKA

Odgovor LD-u „Seljak“ iz Jakšića na članak od 02.03.2019. godine !

9.3.2019. 09:23 | M./R. Z./B. PREGLEDA: 5573

Pozdravljamo sve čestite i revne članove LD-a „Seljak“ ( u daljnjem tekstu LD) a napose „hrabre“ nepotpisane autore članka kojima poručujemo da nema razloga za strah baš u toj mjeri naspram Oporbene petorke . Nije nam cilj dijeliti lekcije no veliki broj čestitih članova LD se našao uvrijeđen i ponižen istupom neidentificiranih tzv predstavnika LD te izražavaju ogorčenost kako se netko usudio bez njihova odobrenja koristiti LD kao instrument osobnog obračuna s bilo kime k tomu iznoseći sijaset neistina i lažnih informacija, u ovomu slučaju Oporbene petorke Općine Jakšić.

Oporbena petorka zna tko stoji iza uratka i jasno daje na znanje da neće odustati od borbe i nastojanja da u potpunosti razotkrije kriminal unutar Općine Jakšić počinjen od strane Interesne skupine.

No prije nego se osvrnemo na članak LD „Seljak“ a na zamolbu velikog broja članova LD prenosimo njihov osvrt na isti u cijelosti s naglaskom da su spremni bilo gdje i službeno iznijeti istinu u svezi nemilih događanja.


„Istina i potpuna informacija već odavna ne stanuju u prostorijama općine Jakšić, a ponajnovijem članku čini se da su istina i potpuna informacija pobjegle i iz Lovačkog društva „ Seljak“ Jakšić. To je samo nastavak davno započete političke aktivnosti u Jakšiću pod geslom „ Tri puta reci laž i ona će postati istina!“


Pa tako GOSPODIN LOVAČKO DRUŠTVO, koji se skriva iza institucije i ne navodi svoje inicijale, iznosi nepotpune podatke iz samo njemu jasnih i znanih razloga. Doslovno piše:

U vrijeme odrađivanja navedenih radnih akcija predsjednik društva bio je Tomislav Pečur, a lovnik je bio Bera Petar te njegov pomoćnik Vlado Andrišek.“

A istina i potpuna informacija je da su upravu Lovačkog društva tada činili:

1. Tomislav Pečur, predsjednik

2. Željko Polak, dopredsjednik

3. Ivica Kovačević, tajnik

4. Stjepan Glavaš, blagajnik

5. Petar Bera, lovnik

6. Božo Rezo, zamjenik 1. lovnika

7. Vlado Andrišek, zamjenik 2. lovnika

Zašto ostali članovi predsjedništva nisu navedeni? Kome treba parcijalna informacija? Zašto su navedena i imenovana samo trojica lovaca? Najtragičnije bi bilo da su izdvojeni ljudi zapravo politički neistomišljenici. To bi doista bio kraj i sumrak demokracije u općini Jakšić , a u Lovačkom društvu „ Seljak“ Jakšić kraj svih vrijednosti i moralnih načela koji krasi lovačka društva i lovce kao ljude.

Čitateljima ostavljamo na prosudbu sve ostalo. „

Više je negoli očigledno da netko manipulira sa LD „Seljak“ ne bili pozornost sa istrage koju provodi USKOK preko ŽDO Slavonski Brod a protiv načelnika Općine Jakšić skrenuo na nešto drugo. Nije ovo prvi puta da se čini isto a zbog navedenih razloga. Sjetimo se samo putovanja KUD „Slavonac“ u Francusku, pa nedjela načelnika Općine Jakšić kada je sa već oduzetog službenog mobitela sada već na žalost bivšeg zaposlenika JUO slao prijeteće poruke te bio subjekt kriminalističke istrage zbog kaznenog djela prijetnji. Skrivajući se iza nekoga pokušavao je ostvariti svoje nečasne nakane. Zašto tada kriminalistička istraga nije rezultirala optužnim prijedlogom? Razloge ćemo navesti u daljnjem tekstu. Pitamo autore članka ispred LD ( a zna se zašto se skrivaju) zašto prije godinu i više dana nisu tužili Oporbenu petorku zbog članka o hrastovim trupcima? Samo iz jednog razloga što tada nisu imali zgotovljen konstrukt već su bili u strahu i panici iz činjenice da su prijavljeni.

LD ističe da se tada nisu oglasili jer eto nije bilo potrebe no pitamo „hrabre“ autore članka nadalje zašto se nisu oglasili kada je njihov „časni“ član ,višegodišnji lovac i bliski prijatelj načelnika Općine a prije drugog kruga Lokalnih izbora fizički nasrnuo naoružan na obitelj gsp. Zdenka Biondića ,člana Oporbene petorke u njegovom dvorištu prijeteći ubojstvom samo iz razloga što se gsp. Zdenko Biondić drznuo upustiti u utrku za načelnika. On ali i članovi obitelji su jasno doživjeli šok i nevjericu no isti taj gsp. Zdenko Biondić je pokazao milosrđe naspram „čestitog“ člana LD kada ga je na koljenima preklinjao da mu oprosti jer je bio zaveden. Od koga poštovani čitatelji? Zna se.

Dajemo vam na uvid Dopis Višeg šumarskog inspektora gdje se vidi na koji način se pokušavalo zaštiti aktere uništavanja državne imovine na zemljištu RH-e.

"Poštovani,

U svezi zaprimljene predstavke na postupanje načelnika Općine Jakšić, izvješćujem Vas da sam po navedenoj predstavci, odnosno dijelu predstavke koji se odnosi na sječu stabala hrasta lužnjaka, postupao dana 13. srpnja 2017. godine, a po prethodno zaprimljenoj obavijesti MUP, PU Požeško-slavonske. Obavljenim inspekcijskim nadzorom u k.o. Jakšić, na k.č.br. 353, utvrđeno je da je na predmetnoj čestici izvršena sječa 8 stabala hrasta lužnjaka. Prema izjavama predstavnika LD „Seljak" Jakšić, koje je korisnik navedene čestice, sječa stabala izvršena je iz razloga jer su stabla bila oštećena uslijed vremenskih neprilika (jaki vjetrovi), te je postojala mogućnost rušenja i oštećivanja sagrađenih objekata (lovački dom i dr.). Na predmetnoj parceli u vrijeme inspekcijskog nadzora nalazilo se 15 trupaca i cca 10 pr.m. prostornog drva izrađenih iz porušenih
stabala.

Kako se predmetnoj parceli 353 način uporabe u katastru vodi kao dvije zgrade, dvorište i pašnjak, nije bilo potrebno prije sječe obaviti doznaku stabala. Izrađeni drvni sortimenti u vrijeme inspekcijskig nadzora nalazili su se na mjestu sječe, odnosno nisu stavljeni u promet, te nije traženo izdavanje popratnice i obilježavanje istih.

Kako nisu utvrđeni nikakvi prekršaji iz Zakona o šumama, odnosno iz nadležnosti šumarske inspekcije, nije bilo daljnjih postupanja. O naprijed učinjenom dostavljeno je izvješće PU Požeško-slavonskoj po čijoj je obavijesti i postupano."

Ako niste do sada imali prigodu čitati basnu o Tri praščića svakako ju pročitajte prije naznačenog Dopisa pa usporedite .I tada baš kao i sada Oporbena petorka se uključila u rasvjetljavanje bespotrebne sječe hrastovih trupaca na zemljištu u vlasništvu RH-e na zamolbu većeg broja članova LD „Seljak“i učinila sve ono što je bilo potrebno i neizbježno. Osobnim dolaskom pred lovačku kuću smo vidjeli složene trupce potpuno zdrave spremne kako je kazao tada zatečeni lovac a slučajno je bio brat načelnika Općine Jakšić za transport.

Nedugo nakon našeg dolaska pristigli su i službenici PP Požega radi sačinjavanja očevida povodom prijave te nam je postalo jasno kako je baš taj dan u ulozi domaćina bio brat načelnika Općine.

Ističemo ovdje vrlo bitnu i nepobitnu činjenicu koju smo naveli i u odgovoru na Dopis Višeg šumarskog inspektora, da u to vrijeme nije bilo nikakvog registriranog nevremena na području ne samo Općine Jakšić već cijele Županije niti je proglašavana elementarna nepogoda. Jedino ako su orkanski vjetrovi ( jaki vjetrovi kako je u Dopisu naveo inspektor) puhali samo oko lovačke kuće LD. Suspektno je i to što se Viši šumarski inspektor poziva u svomu Rješenju na izjave predstavnika LD „Seljak“ o „velikom „ nevremenu na tomu području, koje je vjerojatno odabrao osobno načelnik Općine tj lovnik LD i predsjednik LD što je nonsens i nevjerodostojno.

Većina članova LD je bila protiv rušenja hrastovih trupaca poglavito u svjetlu činjenice da nadležne institucije nisu isto i odobrile. Svi koji imate privatnu šumu znate proceduru koja prethodi poželite li srušili i jedno stablo.

Usprkos svim tim činjenicama zasnovanim na zdravom razumu i zakonima RH-e na koncu je došlo do pravorijeka koji nije mjerilo činjenica i argumenata već sile i manipulacije. Koristimo prigodu da zahvalimo ministru poljoprivrede gsp. Tolušiću na razumijevanju cjelokupne situacije kao i svim ostalim institucijama kojima smo proslijedili Dopis ali i odgovor na njega u svrhu obnove istrage .

Opetujemo, zašto nas neidentificirani i sakriveni autori članka nisu tada tužili? Ili barem da su uputili demantij na naš članak što bi bila zdravo razumska i životno opravdana reakcija. No ništa od toga nije uslijedilo jer su tada akteri bili uznemireni i u panici a radi se o istom vodstvu LD.

To su sve činjenice s kojima komunicira Oporbena petorka. Kada smo vidjeli da preko lokalnih nositelja nadzornih institucija RH-e nećemo postići ništa Oporbena petorka se okrenula ka Zagrebu i vodećim osobama tih istih institucija. Od toga trenutka nestaju zapreke ,blokade i bojkoti. Dolazi do pokretanja više istražnih radnji što je u konačnici dovelo do najprije nadzora Ministarstva financija tj proračunskog nadzora koji je rezultirao krucijalnim dokazom (jednim od) protiv načelnika Općine Jakšić Zapisnikom iako su mnogi činili i pokušavali sve da do istoga ne dođe. Nakon toga PNUSKOK pokreće istražne radnje da bi u konačnici uslijedila aktivnost USKOK-a koji je u tijeku. Uspjeli smo povezati i uvjeriti pojedine institucije da Općina Jakšić ima velikih problema zbog sve izraženog kriminala. Također smo stupili u kontakt s čelništvom Ravnateljstva policije kojima također zahvaljujemo na svemu. Paralelno sa našim nastojanjima odvija se Sudski postupak gdje je akter bivša pročelnica koja u potpunosti razobličuje načelnika Općine u njegovim lažima te dobiva presudu za presudom a uskoro i onu krucijalnu o povratku na svoje radno mjesto i isplatom svih zaostalih plaća što će Općinski proračun stajati nekoliko stotina tisuća kuna. Uskoro ćete moći čitati što je to i na koji način načelnik Općine činio u više negoli protuzakonitom otkazu bivšoj pročelnici. Na upit vijećnika gsp. Biondića načelniku da nam pojasni (na sjednici Općinskog vijeća nedavno) situaciju oko sudskih presuda u korist bivše pročelnice isti kao osopnut odgovara da neće dati odgovor! Za njega iznimno delikatno pitanje i više negoli problematično jer će oporbena petorka tražiti da on kao jedini krivac u tomu slučaju regresno plati cjelokupni iznos obeštećenja naspram bivše pročelnice. Ili još neugodnije pitanje a na koje čekamo odgovor u pisanom obliku upućeno od vijećnika gsp. Ragužu načelniku da nam odgovori koliko je novca dobio na ime dnevnica i naknade dok je bio član odnosno predsjednik Povjerenstva za raspolaganje poljoprivrednim zemljištem te kao član predsjednik Povjerenstva za elementarne nepogode Općine Jakšić i to dok je vršio funkciju načelnika Općine. Ako se zna da je bruto isplata po danu bila 391 kuna. To je ono što zanima USKOK a načelnika Općine čini iznimno nervoznim i razdražljivim.

Prije dva mjeseca na intervenciju Ureda Predsjednice RH-e Inspektorat rada je ušao u nadzor Općine Jakšić a povodom nezakonitog otkaza bivšoj pročelnici gđi. Kovačić. To je samo još jedan pokazatelj u kakvim se problemima svojom krivnjom nalazi načelnik Općine a što ga tjera da pokuša na sve načine skrenuti pozornost na nešto drugo manipulirajući kao i do sada sa svim i svačim.

Naravno, da bi isto postigao svesrdno mu pomažu oni koji su također silno zabrinuti za sebe jer su uvidjeli da je „vrag odnio šalu“.Jedan od njih je i gsp. Dražen Krstanović koji slovi kao vjerni pratitelj načelnika Općine a ujedno je i vlasnik tzv „totalno neovisnog portala a koji recimo odbija objaviti demantije koje je do sada pokušala zatražiti Oporbena petorka. Načelnik velikodušno na godišnjoj razini plaća pisanje dotičnog novinara (koji to u stvari nije) a u svrhu osobne promocije naravno novcem poreznih obveznika Općine Jakšić. Nemamo ništa osobno protiv gsp. Krstanovića, čak ga razumijemo u određenoj mjeri jer svatko bira način na koji će pokušati ostvariti egzistenciju no daleko je od toga da mu je portal neovisan i samostalan. Njegova zabrinutost je opravdana jer silaskom gsp. Kovačevića sa mjesta načelnika Općine potencijalno gubi izvor financija koja bi se odrazila i na njegovu kvalitetu življenja. Objavio je na svomu portalu 05.03. članak LD „Seljak“ istovjetan članku objavljenom na portalu 034 od subote a u kojemu više negoli tendeciozno ide čak ad hominem na pojedince ( po naputku načelnika Općine ) točnije gsp. Raguža uz istaknutu prijetnju da će on objaviti nešto u svezi rada gsp.Raguža unutar Hrvatske turističke zajednice.Zna li gsp. Krstanović da USKOK aktivno istražuje aktere koji su pokušali dovesti do otkazivanja Ugovora o radu gsp. Ragužu u srpnju 2018. godine a u kojemu je svoje prste imao i on? Nekoliko osoba iz Požeštine, naravno politički marginalni i nebitni uz pomoć političara iz Vinkovaca su pokušali diskreditirati gsp. Raguža zatraživši njegovu smjenu jer najprije nije član HDZ-e a zatim drznuo se prozvati i detektirati kriminal i kriminalce unutar zajednice.

Kao što je poznato gsp. Krstanoviću, naš član Oporbene petorke gsp. Raguž je i nadalje zaposlenik HTZ-e usprkos svim nastojanjima pojedinaca da bude drugačije. Može li gsp. Krstanović odgovoriti javnosti zbog čega je odbio objaviti demantij gsp. Raguža u svibnju 2018. godine poput drugih lokalnih portala? Nije li možda očekivao da mu se isto posebno plati ili je već netko prije platio istu uslugu? USKOK je na osnovu relevantnih i krajnje argumentiranih dokaza ( vrlo detaljnih) pokrenuo istragu u cilju raskrinkavanja monstruoznog zločina u kojemu su zastupljeni pojedinci iz našega ali i šireg miljea. Cijeli slučaj ima obrise metoda kojima su se koristile tajne službe propalog režima.

Iz svega toga se razvidno puno vidi i zaključak sam nameće a što je najbitnije iz zrakoplova vidljiv navijački stav gsp. Krstanovića u korist načelnika Kovačevića što je vrlo negativna osobina novinara no on to ipak nije pa mu ne uzimamo puno za zlo. Shvaćamo njegov trajni hendikep jer se bavi novinarstvom unatoč tomu što nije novinar što je na žalost tako vidljivo unutar njegovih osobnih članaka, no šteta što nije niti pokušao koristiti blagodat koju ima a to je nazočnost doajena požeškog novinarstva unutar njegova portala gsp. Jelenka Topića. Uvjereni smo u izrazito veću kvalitetu portala da je gsp. Topić prisutniji u uređivačkoj politici.

Inače više od polovine članaka kojih je autor gsp. Krstanović završavaju prijetnjama što nije odlika savjesnog novinara ( bez obzira što to on nije) pa se pitamo zašto to čini? Nije li možda razlog da zastraši osobu o kojoj je pisao da ne bi odgovorio pisanom riječju što se na žalost u većini slučajeva i dogodi no u srazu s Oporbenom petorkom mu isto neće proći jer smo spremni promptno i nadasve argumentirano odgovoriti kako njemu tako i ostalima.

Ustreba li neki savjet ili pripomoć nesebično ćemo mu pomoći kako njemu tako i Udruzi građana koju predvodi. Niti je on a još manje njegov portal ili vam Udruga građana neovisni i samostalni, lijepo zvuči no daleko od istine.

S koliko je samo sjednica Općinskog vijeća otišao a da sutradan nije objavio članak jer to ne bi odgovaralo načelniku Općine Jakšić, što ne može biti nikako odlika neovisnog novinara.

Niti imamo niti želimo bilo što skrivati ,Oporbena petorka je već sada učinila nezamislive stvari kad se pogleda kontekst unatrag nekoliko godina a istrage koje se bliže kraju donijet će velike promjene i boljitak zajednici u kojoj djelujemo. Istupom bivše pročelnice u svekoliku javnost RH-e uvidjet ćete protiv kakve „nemani“ se bori Oporbena petorka, a na koncu poručujemo „hrabrim“ predstavnicima LD „Seljak“ da će Oporbena petorka i nadalje budno pratiti rad ne samo njihova društva već i ostalih udruga na području Općine Jakšić dok se god iste financiraju iz Općinskog proračuna ,u duhu odgovornih i savjesnih Općinskih vijećnika. Napokon bi mnogi trebali postati svjesni da unutar Općinskog vijeća više ne caruje jednoumlje već da postoje osobe koje se ne mogu niti kupiti niti zastrašiti a ujedno će uvijek tražiti čiste račune kako od načelnika Općine tako i JUO.

Zbog kulminacije svih procesa koji se u ovom trenutku odvijaju protiv načelnika Općine Jakšić Oporbena petorka poziva na mir i dostojanstvo jer je kraj vrlo blizu a što će u konačnici donijeti boljitak stanovnicima Općine Jakšić, uslijed toga očekujemo i daljnje napade ugrožene Interesne skupine na koje smo spremni odgovoriti. Činjenica da gsp. Ivica Kovačević ( informacija od do jučer njegovih bliskih suradnika koji se odmiču ) već nekoliko mjeseci pokušava pronaći alternativno radno mjesto za sebe jasno ukazuje na njegovu svjesnost da mu je politički kraj vrlo blizu te da odlazi u ropotarnicu političke povijesti Općine Jakšić .Isto pozdravljamo te ćemo ga toplo preporučiti, pri tome naravno istaknuti njegove dokazane menadžerske kvalitete. Zadnjih nekoliko mjeseci „lebdi“ pitanje između Zagreba i Požege koje glasi „Tko je i iz kojih razloga doveo premijera gsp. Plenkovića i predsjednika HDZ-e u zabludu i neugodnu poziciju da tada pred drugi krug Lokalnih izbora javno podupre ( s njegovim karakteristikama) gsp. Kovačevića zajedno s ostalim kandidatima HDZ-e za načelnika Općine Jakšić? Odgovor se iskristalizirao te je definiran.

Kao što smo se izdigli iznad lokala kada su u pitanju bile provedbe istraga nadzornih institucija RH-e tako ćemo se uskoro i medijski izdignuti na državnu razinu i svekoliku javnost upoznati a po potrebi i u potpunosti otvoriti do kraja Pandorinu kutiju Požeštine.

P.S. Poručujemo čelnicima LD „Seljak“, predsjedniku gsp. Haku i lovniku gsp. Ivici Kovačeviću da je kukavički napisati članak gdje osobno idu na pojedince a strah ih je potpisati isti .Isto je vrlo nekorektno i prema portalu 034 koji je objavio jer ih stavlja u vrlo neugodnu situaciju.

S poštovanjem.

Oporbena petorka Općine Jakšić

M./R. Z./B.

Tagovi: jakšić, oporbena petorka

POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

Tvrtka Dragana Kovačevića osumnjičena za uzgoj ʺtraveʺ od države ubrala više od milijun kuna poticaja

.

Danas je Svjetski dan gradova-Je li Požega grad po vašoj mjeri?

.

Sunčana šetnja Požegom 31.10.2020.

.

Migranti uhvaćeni u Španovici

.

Hrvatska danas broji više od 2700 novih slučajeva

.

Učilište Link-jer učenje je uvijek u modi!

.

Obitelj Nježić iz Pakraca udomila macu iz Udruge Sirius

.

Od sutra obvezna vožnja s upaljenim svjetlima! Tko ne upali tri stotice policiji plati

.

Građani sve više koriste usluge reciklažnih dvorišta: Rješavaju se starog namještaja, nagomilane odjeće i neispravnih kućanskih aparata

.

Učenici požeškog Đačkog doma zajedno uz virtualni topli napitak

.

Predavanje dr.sc. Gorana Krizmanića ʺPogled iz druge perspektiveʺ

.

Poezija požeške pjesnikinje Lane Derkač našla se u Antologiji objavljenoj u Kini

.

Od jučer 12 novopozitivnih, ukupno 158 aktivnih slučajeva

.

Vrijeme danas poluoblačno s mogućom kišom

.

Polaganjem vijenaca obilježen blagdan Svih svetih

.

Svi sveti, Halloween, Dušni dan, Dan mrtvih - koja je razlika?

.

Poljoprivrednici stiže predujam: Isplata 1,5 milijarde kuna u studenom!

.

Obnova crkve u Kaptolu

.

Crni Petak 2020. - Ovo su najatraktivniji gadgeti ove godine

.

U Hrvatskoj danas preko 2700 novozaraženih

.

Treba li se ʺkrpatiʺ po redu ili?!

.

Trenutni radovi dokaz su kako je izgradnja obilaznice goruće pitanje u Požegi

.

Savršena uz svaki obrok: Slasna peciva s tri vrste sira gotova za 30 minuta

.

Juniori Slavonije nakon jedanaesteraca pobijedili Slogu (Nova Gradiška) u 1/4 finalu regionalnog kupa

.

Riznica sjećanja Andrije Boškovića: Berbe grožđa u kutjevačkom vinogorju

.

Udruga socijalnih usluga Lipik i Srednja škola Pakrac postali Demenciji prijateljske ustanove

.

U Lipiku na Trgu u dvorištu pronađena mina

.

PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Oprezno u prometu za vrijeme blagdana!

.

Od jučer 7 novopozitivnih, ukupno 146 aktivnih slučajeva

.

Hrvati najradije biraju domaća vina, a kod izbora regije prednjači Dalmacija

.

Struje neće biti...

.

Vrijeme danas umjereno do pretežno oblačno

FOTONALAZ

Za sve navijače Hajduka: Torcida spektakularnim prizorima iz Splita proslavila 70. rođendan