Neki novi tiramisu: Krema od bundeve koja poznatim piškotama daje sasvim novi (i tako dobar) okus

FOTO: Shutterstock

3.10.2023. | 09:18 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 2007

Malo sezonskog osvježenja uvijek dobro dođe, a deserte s jesenskim blagom obožavamo. Glavna zvijezda danas je bundeva od koje ćete napraviti kremu... i možda je odmah pojesti prstom koliko je ukusna.

Ako se uspijete suzdržati, pratite recept do kraja i dobit ćete divan jesenski tiramisu u čaši. Priprema se jako jednostavno, samo strpljivo sprijateljujte tučeno vrhnje i bundevu i nemojte pretjerati s miksanjem da vam krema ostane puna i čvrsta

Ukrasite gotov tiramisu ili klasičnim kakaom u prahu, smjesom začina koju ste dodavali bundevi ili grubo zdrobljenim orašastim plodovima.


Za pripremu ovog deserta trabat će vam oko 40 minuta jer ćete bundevu peći 20-ak. Ostalo je gotovo za čas, malo miskate, malo slažete i to je to. Uživajte!


Sastojci za tiramisu s bundevom:

300-350 g bundeve s korom

1 čajna žličica mješavine začina - cimeta, muškatnog oraščića, klinčića, đumbira (omjer po želji)

250 g mascarponea

400 g slatkog vrhanja (200+200)

50 g smeđeg šećera

250 g piškota

300 ml espressa ili instant-kave (po želji aromatizirajte amarettom ili rumom)

1 žlica kakaa u prahu

prstohvat soli

Priprema tiramisua s bundevom:

Napravite pire od bundeve. Neoguljenu bundevu narežite na kocke i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20 minuta na 200 stupnjeva. Izvadite pečenu buču iz pećnice, pustite da se malo ohladi pa odvojite koru i meso buče izmiksajte u pire.

U velikoj zdjeli pomiješajte pire od bundeve sa smeđim šećerom, đumbirom, cimetom, soli i muškatnim oraščićem. Dodajte mascarpone i nježno ga umiješajte u buču.

Pola količine slatkog vrhnja istucite u šlag u posebnoj zdjeli pa ga nježno umiješajte u kremu od buče i mascarponea. Nemojte koristit mikser, već šlag umiješajte silikonskom špatulom.

Umačite piškote u kavu i slažite ih u čaše ili zdjelice za posluživanje Sloj piškota prekrijte slojem kreme, pa složite barem još jedan sloj piškota i još jedan sloj kreme od bundeve – ovisno o veličini zdjelice ili čaše. Ostavite u hladnjaku preko noći.

Preostalo slatko vrhnje istucite u šlag i dodajte na tiramisu neposredno prije posluživanja. Po želji ukrasite kakaom u prahu, cimetom i grubo smrvljenim orašastim plodovima

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Da, izaći ću - 34%
2. Ne, neću izaći - 33,89%
3. Ne znam - 32,11%
Ukupno glasova: 3379
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI