Nakon dugih 11 godina, Hrvatska je dobila dozvolu za izvoz goveda u Tursku

Krave
(FOTO: Google)

15.4.2023. | 14:21 | index.hr
IZVOR: index.hr
Pregleda: 1070

Hrvatska je dobila zeleno svjetlo za izvoz živih goveda iz Hrvatske u Tursku, a napori hrvatske strane da se to postigne trajali su 11 godina, priopćili su danas iz Ministarstva poljoprivrede.

Otvaranje turskog tržišta rezultat je pregovora hrvatskog Ministarstva poljoprivrede i turskogMinistarstva poljoprivrede i šumarstva koji su u ožujkuzavršeni nakon uspješno provedenog nadzora veterinarskih inspektora Uprave za hranu i kontrolu Turske na hrvatskim farmama goveda.

Sada je upostupku tehničko usuglašavanje i izrada veterinarskih certifikata koji prate životinje prilikom izvoza u Tursku.


Ministarstvo poljoprivrede, stoji u priopćenju,ulagalo je napore za otvaranje turskog tržišta za izvoz goveda više od 11 godina što je uključivalo kontinuiranu komunikaciju stručnih službi, dostavu stručne i tehničke dokumentacije i tri posjeta predstavnika turskog nadležnog tijela.


Izniman interes hrvatskih uzgajivača U prosincu prošle godine na sastanku ministrice poljoprivrede Marije Vučković i Veleposlanika Republike Turske Yavuz Selim Kirana pozvani su predstavnici turskog nadležnog tijela u Hrvatsku na ponovni tehnički sastanak i inspekciju, budući da su hrvatskiuzgajivači goveda pokazali izniman interes za izvozu Tursku. To je, naglašavaju iz Ministarstva poljoprivrede, u konačnici i rezultiralo velikim uspjehom.

Iz hrvatskoga ministarstva ističu da je otvaranje novih tržišta koja su izvan EU prilika za povećanje dodane vrijednosti stočarstvu te stabiliziranje i razvoj cjelokupnog sektora u Hrvatskoj.

Zahvalilisu na trudu veterinarima, veterinarskim inspektorima Državnog inspektorata, djelatnicima Ministarstva poljoprivrede kao i uzgajivačima goveda koji svojim marljivim radom i poštivanjem pozitivnih propisa naše države doprinose razvoju, jačanju proizvodnje i domaćeg tržišta poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

(IZVOR: www.index.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI