Nakon dugih 11 godina, Hrvatska je dobila dozvolu za izvoz goveda u Tursku

Krave
(FOTO: Google)

15.4.2023. | 14:21 | index.hr
IZVOR: index.hr
Pregleda: 692

Hrvatska je dobila zeleno svjetlo za izvoz živih goveda iz Hrvatske u Tursku, a napori hrvatske strane da se to postigne trajali su 11 godina, priopćili su danas iz Ministarstva poljoprivrede.

Otvaranje turskog tržišta rezultat je pregovora hrvatskog Ministarstva poljoprivrede i turskogMinistarstva poljoprivrede i šumarstva koji su u ožujkuzavršeni nakon uspješno provedenog nadzora veterinarskih inspektora Uprave za hranu i kontrolu Turske na hrvatskim farmama goveda.

Sada je upostupku tehničko usuglašavanje i izrada veterinarskih certifikata koji prate životinje prilikom izvoza u Tursku.


Ministarstvo poljoprivrede, stoji u priopćenju,ulagalo je napore za otvaranje turskog tržišta za izvoz goveda više od 11 godina što je uključivalo kontinuiranu komunikaciju stručnih službi, dostavu stručne i tehničke dokumentacije i tri posjeta predstavnika turskog nadležnog tijela.

Izniman interes hrvatskih uzgajivača U prosincu prošle godine na sastanku ministrice poljoprivrede Marije Vučković i Veleposlanika Republike Turske Yavuz Selim Kirana pozvani su predstavnici turskog nadležnog tijela u Hrvatsku na ponovni tehnički sastanak i inspekciju, budući da su hrvatskiuzgajivači goveda pokazali izniman interes za izvozu Tursku. To je, naglašavaju iz Ministarstva poljoprivrede, u konačnici i rezultiralo velikim uspjehom.

Iz hrvatskoga ministarstva ističu da je otvaranje novih tržišta koja su izvan EU prilika za povećanje dodane vrijednosti stočarstvu te stabiliziranje i razvoj cjelokupnog sektora u Hrvatskoj.

Zahvalilisu na trudu veterinarima, veterinarskim inspektorima Državnog inspektorata, djelatnicima Ministarstva poljoprivrede kao i uzgajivačima goveda koji svojim marljivim radom i poštivanjem pozitivnih propisa naše države doprinose razvoju, jačanju proizvodnje i domaćeg tržišta poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

(IZVOR: www.index.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI