Najlakši recept za tjesteninu s tunom iz konzerve

Tjestenina s tunom
(FOTO: Shutterstock)

14.2.2024. | 09:15 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 3567

Kratko rezana tjestenina u obliku velikog zrna riže – orzo, sjajna je baza za pripremu brzog ručka ili večere. Ako želite smanjiti i količinu potrošenog suđa, napravite jelo u jednom loncu.

Donosimo vam najlakši recept za orzo tjesteninu skuhanu u jednom loncu s rajčicama te tunom iz konzerve.

Nemojte bacati ulje iz konzerve tunjevine – iskoristite ga za pirjanje povrća. Slast jelu, pak, dat će slatka dimljena paprika, nasjeckane crne masline i peršin.


Sastojci:


500 ml povrtnog temeljca
400 g nasjeckane rajčice
300 g tune iz konzerve s uljem
180 g orzo tjestenine
10-ak crnih maslina
1 manji luk
1 čajna žličica dimljene slatke paprike
4-5 češnja češnjaka
sol i papar
svježi peršin

Priprema:

Zagrijte povrtni temeljac u mikrovalnoj pećnici.

Ocijedite tunu iz konzerve od ulja, ali nemojte bacati ulje. Zagrijte ulje u većoj tavi, pa na njemu prepirjajte sitno nasjeckani luk.

Pirjajte luk oko tri minute, pa potom dodajte nasjeckani češnjak.

Pirjajte luk i češnjak još oko jednu minutu.

Dodajte orzo tjesteninu, dobro promiješajte i lagano je tostirajte oko dvije minute.

Podlijte sve zajedno sa zagrijanim povrtnim temeljcem i rajčicama.

Začinite sa solju, paprom i dimljenom slatkom paprikom. Ubacite i nasjeckane crne masline.

Na laganoj vatri termički obrađujte sve sastojke dok se okusi ne sljube, a tjestenina ne skuha – te popije višak tekućine.

Na kraju u tjesteninu umiješajte tunu i dodajte nasjeckani svježi peršin. Dobar tek!

izvor- Pun kufer


VIŠE NA TEMU:
HRANA
RECEPT
TUNA
TJESTENINA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI