Najlakši recept za najfiniji prilog uz meso

Pirjani kupus
(FOTO: Getty Images)

14.11.2023. | 09:14 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 2824

Kupus je kralj zime. Ovo zeljasto povrće obiluje vitaminom C i mnogim drugim važnim nutrijentima koje snaže imunitet. U Hrvatskoj se jede najčešće sirov na salatu, kuhan u varivima ili kiseljen te poslužen s kobasicama i grahom.

Jeste li ikada pokušali ispirajati svježi kupus? Ako se dosad niste upustili u ovu kulinarsku pustolovinu, sada je pravi trenutak.

Da biste ispirjali kupus potrebno vam je jedna glavica ovoga povrća i nekoliko dodatnih začina te 20-ak minuta slobodnog vremena.


Imajte na umu da se ovo jelo priprema u velikom loncu ili tavi – svježe narezan kupus ima ogroman volumen, no on će se tijekom termičke obrade smanjiti.


Ispirjan kupus možete poslužiti kao prilog brojnim jelima, a najfiniji će biti serviran uz pire od krumpira i pečeno meso.


Sastojci:

1 glavica svježeg kupusa od oko 1 kg

1 žlica ulja

1 žlica maslaca

½ žlice jabučnog octa

prstohvat soli i papra

malo timijana po želji

Priprema:

Prepolovite glavicu kupusa, odstranite korijen, a ostatak narežite na tanke trake.

U velikom loncu zagrijte ulje i maslac, pa dodajte svježe narezan kupus. Sve dobro posolite i popaprite i pustite da se pirja

15-ak minuta uz povremeno miješanje.

Pirjani kupus uklonite s vatre i u njega umiješajte jabučni ocat, a po želji možete ga začiniti i s malo timijana. Dobar tek!

izvor: Pun kufer


VIŠE NA TEMU:
HRANA
RECEPT
PRILOG
KUPUS

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI