Muškarac se nije zahvalio na kavi pa dobio nogu u međunožje


(FOTO: Ilustracija (Foto: Zdenko Pušić))

13.2.2022. | 10:38 | Andrea Lužanac
IZVOR: glas-slavonije.hr
Pregleda: 4770

Možete li zamisliti da vam žena skuha kavu, vi je popijete i dobijete nogom u osjetljivo mjesto samo zato što se niste zahvalili na kavi? Nesvakidašnji događaji u našoj zlatnoj Slavoniji postali su sve češći, nekima su čak i smiješni, a nekima užasno bolni.

Naime, sve je započelo u malenom mjestu u Slavoniji s običnom kavom, a onda su 38-godišnji Slavonac i 37-godišnja Slavonka završili na sudu. Općinski sud u Virovitici proglasio ih je krivima  jer je Slavonka prvo verbalno napala Slavonca riječima: "Đubre nezahvalno, kad ti donesem kavu, mogao bi reći hvala!" i unijela mu se u lice, na što ju je on objema rukama odgurnuo od sebe, pri čemu je žena pala na krevet.

Nakon što se 37-godišnjakinja ustala odlučila je udarit 38-godišnjaka u međunožje, a onda ga je izgrebala po licu, vratu i desnoj ruci. Ni na ovo 38-godišnji Slavonac nije ostao miran, opsovao joj je: "J**** ti mater u usta, p**** ti materina!" i potom ju dva puta ošamario po lijevoj strani lica.


Kako navodi Glas Slavonije, 38-godišnjak je nakon ove scene izašao u dvorište te je pozvao policiju, a gledano sa sudske strane ovaj događaj je kod oboje izazvao povredu dostojanstva i uznemirenosti te je svatko dužan platiti po 1000 kuna kazne. Ipak, ako u roku od 30 dana od pravomoćnosti prekršajnog naloga uplate dvije trećine kazne u državni proračun, smatrat će se da je kazna u cijelosti plaćena. Uz to, svatko od njih mora platiti po 100 kuna troškova prekršajnog postupka. Protiv ovog prekršajnog naloga postoji mogućnost prigovora u roku od osam dana, no postoji mogućnost da sud po zakonu može potom izreći i strožu kaznu.


Iako je u ovom slučaju i žena bila nasilna, ipak su muškarci znatno češće počinitelji nasilja u obitelji, a ova vrsta nasilja jedan je od najtežih oblika kršenja ljudskih prava.

- U sprečavanju nasilja trebamo sudjelovati svi: policija, pravosudni sustav, tijela socijalne politike i skrbi, udruge i organizacije civilnog društva, odgojno-obrazovni i zdravstveni djelatnici, ali i svi građani koji o nasilju imaju saznanja - prijavom svojih saznanja policiji. Policijski službenici u slučajevima nasilja u obitelji postupaju prioritetno, svjesni rizika i složenosti dinamike nasilničkih odnosa u obitelji. Policija je najčešće prva kojoj se žrtve obraćaju za pomoć, stoga svjesni svoje odgovornosti i uloge u sprečavanju daljnjeg nasilja i pomoći žrtvi kontinuirano educiramo policijske službenike u cilju daljnjeg podizanja razine profesionalnosti u postupanjima - navode iz Ministarstva unutarnjih poslova. Kako dodaju iz policije, postoji nekoliko mitova koji nemaju veze s činjenicama. Jedan od njih je i taj da su alkohol i zlouporaba opojnih droga stvarni uzroci nasilja u obitelji, što uopće nije točno, jer postoji i veliki broj nasilnika koji niti piju alkohol niti se drogiraju, ali su agresivni i zlostavljaju sve oko sebe. Isto tako nasilje u obitelji i među bračnim partnerima nije njihova privatna stvar, nego je ozbiljan društveni problem, piše glas-slavonije.hr.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI