Može li jednostavnije? Recept za brzinski grčki cheesecake bez šećera i glutena


(FOTO: Shutterstock)

27.4.2022. | 11:26 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 771

Melopita je omiljeni grčki cheesecake koji se radi bez previše kompliciranja jedan je od specijaliteta otoka Sifonos, jednog od Ciklada u Egejskom moru. Iako naziv sugerira da se radi o piti od meda, melopitu je najbolje usporediti s kolačem od sira bez biskvita, odnosno kore što je čini dobrodošlom na stolovima onih koji izbjegavaju gluten. U originalu se koriste sirevi poput blagog i mekog anthotyroa ili myzithre, ali slobodno je možete zamijeniti ricottom.

Sastojci za melopitu:
600 g ricotte
100 ml meda
3 jaja
1 žlica jestivog škroba
1 žlica ekstrakta vanilije

Za ukras:
60 ml meda
1 žlica mljevenog cimeta ili ribane limunove korice (prema želji)


Priprema:
-Jaja izvadite iz hladnjaka da se zagriju na sobnu temperaturu. Zagrijte pećnicu na 180 °C i namastite kalup za pečenje od 20 cm. U velikoj zdjeli umutite sve sastojke dok ne bude glatko i bez grudica.


-Izlijte u tepsiju i pecite 45-50 minuta dok vrh ne porumeni, a sredina pite se ne ljulja. Ostavite da se hladi u kalupu 5 min. Izvadite i ostavite da se potpuno ohladi. Prelijte medom i prema želji pospite cimetom.

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
ŠEĆER
DESERT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI