Miroslav Vernot i njegov poni Sokol na požeškom su trgu 16 godina uveseljavali djecu, a sada nećete vjerovati zašto ih ondje više nema...

26.2.2023. | 13:29

034portal

Pregleda: 18350


(FOTO: 034portal)

26.2.2023. | 13:29 | 034portal
Pregleda: 18350

Miroslav Vernot većini Požežana poznat je po tome što je zajedno uz svog Sokola uveseljavao mnogobrojnu djecu požeškog kraja. Već neko vrijeme Miroslava i njegovog ponija Sokola ne može se sresti na Trgu Svetog Trojstva u Požegi, a razlog će vas iznenaditi ili razljutiti kao i samog gospodina Miroslava.

"Sokol je kod mene došao još 2006. godine, došao ja jako mali i odrastao je uz mene. Uz njega imao sam još jednu ženku, a ona je uginula 12. dan od dolaska kod mene i tada sam se zavjetovao da Sokola nikada neću prodati. Zaljubio sam se u tog svog Sokola i tu ljubav ja vama nemogu opisati. On kod mene ničega nije željan, dobije i jabuku, bombona, mrkve, čokolade i šta god zaželi, on to i dobije.", rekao nam je Miroslav.
Miroslav i njegov poni Sokol na Požeški trg dolazili su dugih 16 godina, a sada ih ondje više nema otkako je na mjesto gradonačelnika došao Željko Glavić. Kako nam kaže Miroslav, njemu i Sokolu zabranjeno je da ondje provode vrijeme i uveseljavaju djecu. 

"Jednog dana prišao mi je komunalni redar i pitao me imam li dozvolu, ja sam mu rekao da imam i dao sam mu papir. On je istu dozvolu odnio sa sobom i nakon nekoliko trenutaka rekao kako ista dozvola nije važeća. Pokušao sam doći do gradonačelnika no nisam uspio, pa sam mu se odlučio obratiti pisanim putem.", govori nam razočarani Miroslav. Odgovor je čekao čak tri mjeseca

Svoj odgovor dobio je tek nakon tri mjeseca, a kako kaže u istom odgovoru stoji kako se gradonačelnik boji da djeca ne bi pretrčavala cestu kako bi vidjela ponija i da ih tom prilikom ne bi udario automobil. 

"Nikada nikakvog zla nisam nikome učinio.", govori nam razočarani Miroslav te nadodaje kako mu srce puca kada ga djeca pitaju "Gdje je Kokol i kada će doći?". Da svoje zajedničko vrijeme sa Sokolom neće provoditi na Trgu Sv.Trojstva svjestan je i sam, te se nada kako glavni razlog ovakvog odgovora nije to što on još uvijek nije član HDZ-a. 

Znali smo i učestalo smo pisali o tome kako Glavić izbjegava obični narod i da je gotovo nemoguće doći do njega, a to nam je potvrdilo više građana. Čak je i požeškoj eliti teško doći do njega osim ako si poseban bilježnik ili ako si dio pleterničke hobotnice. Za sve ostale možemo slobodno reći da bi prije dobili na lutriji nego što bi dočekali da ih aktualni gradonačelnik primi.

Gradonačelniku nije bilo dosta to što je oduzeo djeci odmorište u Baškoj, nego sada udara i po onim najsitnijim radostima za djecu. 

Na kraju krajeva, što se više i može očekivati od gradonačelnika Glavića, a sve ovo što čini neka ide njemu na dušu.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI