Evo koji je razlog izostanka utrka na Glavici!

Utrka Glavica 2021.g.
(FOTO: 034 )

8.8.2023. | 10:20 | K.P.
Pregleda: 5509

Na našu email adresu stiglo je priopćenje URPMS Sokol Požega koje prenosimo u cijelosti.

URPMS Sokol Požega ima za potrebu obavijestiti javnost o razlozima zbog kojih je došlo do otkazivanja cestovnih moto trka na Glavici, u svibnju i rujnu 2023. godine, odnosno ne korištenja Glavice za rekreativnu vožnju vikendima. U svrhu istinitog informiranja, kao i zbog brojnih dezinformacija koje kruže drštvenim mrežama,

URPMS Sokol je kao i prethodne dvije godine uredno podnio zahtjev Ministarstvu obrane RH za kalendarsku godinu 2023. i to od 1. travnja 2023. do 31. listopada 2023. za održavanje dvije utrke ( 3. - 4. lipnja 2023. I 16.-17. rujna 2023.), te vikendima za rekreativnu vožnju i trening natjecatelja. Iako smo imali pisanu preporuku HMS-a, Grada Požege i Požeško - slavonske županije dobili smo negativan odgovor ministra obrane Marija Banožića.

Iz nama dostupnih informacija, a zbog učestalih žalbi građana iz okolnih ulica oko Glavice i šire na buku, ista suglasnost nije dana za korištenje VP Glavica, mada smo u maniri dobrog najmoprimca uložili dosta truda, sredstava i vremena da Glavica bude u punom sjaju!

Nažalost nakon 45 godina vožnje Glavicom i utrka dobili smo crveno svjetlo za ulazak. Da li je buka jedini razlog, ostaje za vidjeti kroz vrijeme, ali sigurno na štetu natjecatelja i rekreativaca koji su potjerani natrag na ulicu u javni promet baš kada je Slavonija zaživjela sa puno novih mladih vozača, a uz to i smanjen broj prometnih nezgoda na motociklima.

Osim vožnje tu je bila organizirana i škola sigurne vožnje.

Hvala svim dobronamjernim ljudima na pomoći koju smo imali do sada. Hvala sucima, sportskom osoblju, sponzorima i institucijama.

Mi nismo isključivi da u dogledno vrijeme to preuzme i pokuša netko drugi!Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI