MALA KUHINJA: Trikovi za uređenje koji će lako stvoriti još prostora

29.9.2021. | 13:40

zadovoljna.dnevnik.hr
IZVOR: zadovoljna.dnevnik.hr

Pregleda: 3735


(FOTO: Living4media)

29.9.2021. | 13:40 | zadovoljna.dnevnik.hr
IZVOR: zadovoljna.dnevnik.hr
Pregleda: 3735

Većina nas traži način kako "izmisliti" još barem malo dodatnog prostora u kuhinji. Zaista, u kuhinji se svaki kvadratni centimetar više računa, a mi vam donosimo 12 trikova s kojima ćete ih lako stvoriti i u minijaturnoj kuhinji.

1. Postavite zidnu ploču za vješanje alata
Na zidove stane puno više stvari nego što mislimo. Na ovakvu ploču možete objesiti lonce, tave pa čak i kanistre u koje se može smjestiti kuhinjski pribor. Umjesto još nekoliko polica koje će limitirati prostor, isprobajte ovu praktičnu ploču koja omogućava vrlo fleksibilno i prilagodljivo organiziranje prostora u kuhinji.

2. Iskoristite gornji dio kuhinjskih ormarića
Na njih, primjerice, možete posložiti servis za jelo za posebne prigode i dodatne lonce koje ne koristite svakodnevno. Ako vas brine hoće li sve izgledati prenatrpano i neuredno, posuđe možete staviti u neke lijepe košare.


3. Koristite sklopivi stol
I u najminijaturniju kuhinju stane stol za objed - samo neka bude sklopiv. On može biti postavljen na zidu, ispred prozora ili čak na polici. Na taj način možete ga koristiti kad trebate te maknuti kad vam nije potreban.


4. Nabavite slatke stolice na sklapanje i objesite ih
Bez obzira na to odlučili se za sklopivi stol ili ne, prostor možete osloboditi i na taj način da koristite sklopive stolice koje ćete objesiti kada ih ne koristite.

5. Postavite male police gdje god možete
Najbolje će biti ako su police plitke, odnosno dovoljno duboke da na njih stane jedan red boca i staklenki. Plitke police možete postaviti gotovo bilo gdje.

6. Koristite prozore kao prostor za odlaganje
Koliko ćete moći iskoristiti prozore, naravno, ovisi i o tome koliko su prozori duboki, a isto tako možete iskoristiti i prostor ispred prozora tako da, primjerice, ondje objesite lonce i tave.

7. Stavite posuđe na otvoreno na police
Ako vam u ormarićima u kojima držite posuđe nedostaje prostora, stavite ga negdje drugdje na otvoreno. Nabavite samostojeću policu ili užu visoku stalažu za knjige i na njih posložite posuđe.

8. Vrh hladnjaka pretvorite u minijaturnu smočnicu
Na vrhu hladnjaka možete držati raznorazne stvari. Jedini je problem što takvo držanje stvari može izgledati neuredno ili neorganizirano, ali ako, na primjer, napravite izbor najkorištenijih sastojaka za kuhanje, to će izgledati organizirano i lijepo. I u trenu ćete dohvatiti sve što vam treba.

(IZVOR: www.zadovoljna.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI