Ma kakvi maslac i ulje: Trik s majonezom za najhrskaviji topli sendvič


(FOTO: Shutterstock)

8.12.2021. | 09:24 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 2007

Pravi topli sendvič ima lijepu zlatno-smeđu boju, hrskavu teksturu i ukusno te sočno punjenje. Da bi dobili taj hrskavi omotač mnogi kriške kruha premazuju s maslacem ili uljem.

Iako upotreba maslaca i ulja daje solidne rezultate i nije pogrešna, postoji još zanimljivija metoda za dobivanje hrskave korice toplog sendviča koja se širi društvenim mrežama.

Korisnici na društvenim mrežama savjetuju da vanjsku stranu kruha premažete majonezom prije nego ga stavite u zagrijanu tavu.


Možda vam se čini čudnim izborom termički obrađivati majonezu, no prisjetite se od čega se ona radi – žumanjaka i ulja. Ne samo da ćete upotrebom majoneze dobiti izražajniju boju sendviča, već će on biti hrskaviji, a neki tvrde i ukusniji.


Prilikom pečenja toplog sendviča izbjegavajte još jednu čestu pogrešku – nemojte kruh stavljati na visoku temperaturu jer će isti brzo izgorjeti. Puno je bolje sendvič peći na umjerenoj temperaturi, ali nešto duže vremena.

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI