Lukavi dvojac ’zamračio’ gotovo milijun kuna od organiziranja svatova u Slavoniji

svatovi
(FOTO: Getty Images)

16.12.2023. | 10:21 | sib.net.hr
IZVOR: sib.net.hr
Pregleda: 13390

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je, nakon temeljite istrage, podnijelo optužnicu pred Županijskim sudom u Osijeku protiv dvoje hrvatskih državljana rođenih 1975. i 1976. godine zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Prvookrivljenika se tereti da je od 1. siječnja 2021. do 9. lipnja 2022. godine, kao član uprave trgovačkog društva u Bizovcu, svjesno zanemario svoju obvezu vođenja poslova društva s pozornošću urednoga i savjesnoga gospodarstvenika, kako propisuje članak 430. u vezi s člankom 252. Zakona o trgovačkim društvima. Optužuje se da nije evidentirao iznos od 709.900,00 kuna, koji je preuzeo za organizaciju svadbenih svečanosti, niti ga je uplatio na žiro račun društva, već ga je zadržao za sebe, čime je ostvario nepripadnu imovinsku korist u istaknutom iznosu, nanoseći štetu trgovačkom društvu.

Okrivljenici se također terete da su od 10. lipnja 2022. do 31. listopada 2022. godine, pri čemu je prvookrivljenik bio osnivač i prokurist, a drugookrivljenica direktorica trgovačkog društva iz Našica, po prethodnom dogovoru, počinili isto navedeno kazneno djelo. Unatoč svijesti o svojoj obvezi prema članku 430. u vezi s člankom 252. Zakona o trgovačkim društvima, tereti ih se da nisu evidentirali iznos od 240.220,00 kuna, koji su dobili naplatom usluge organizacije svadbenih svečanosti u ime oštećenog trgovačkog društva, niti su ga položili na žiro račun društva. Umjesto toga, zadržali su ga za sebe, ostvarujući nepripadnu imovinsku korist u navedenom iznosu, čime su nanijeli štetu trgovačkom društvu.


izvor: sib.net.hrSamo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI