OCD Delfin predstavio svoja dva projekta povodom obilježavanja Europskog dana žrtava kaznenih djela

OCD Delfin predstavio svoja dva projekta u Požegi, povodom obilježavanja Europskog dana žrtava kaznenih djela
(FOTO: M.M.)

21.2.2020. | 12:36 | Andrea Staklarević
Pregleda: 2805

OCD Delfin, danas je predstavio svoja dva projekta u sklopu Javne akcije povodom obilježavanja Europskog dana žrtava kaznenih djela.

Jedan projekt je predstavljen pod nazivom „Nova znanja – nove prilike“, a projekt se predvodi na 4 županije: Virovitičko-podravskoj, Požeško-slavonskoj, Osječko-baranjskoj te Vukovarsko-srijemskoj županiji, a usmjeren je prema poticanju ravnopravnijeg položaja marginaliziranih skupina (dugotrajno nezaposlenih) na tržištu rada.

Pruža veću mogućnost zapošljavanja nakon završenog verificiranog programa obrazovanja za Voditelja projekata financiranih iz EU, razvoj socijalnih vještina i bolju socijalnu uključenost u život zajednice, a istovremeno kroz ciljane edukacije jača kapacitet stručnjaka koji rade s dugotrajno nezaposlenima.

„Predstavljamo dva projekta, dva programa, jedan je Mreža podrške i suradnje žrtvama i svjedocima kaznenih djela i projekt Nova znanja-nove prilike. Projekt Nova znanja-nove prilike, fokusiran je na dugotrajno nezaposlene, mlađe i starije osobe, koje su evidentirane u zavodu za zapošljavanje, a za one koji nisu u zavodu, ako se žele uključiti u proces obrazovanja da budu osposobljeni za pisanje EU projekata. Radimo na području naše županije i cilj je zapravo omogućiti zainteresiranima osobama, da se prijave za osposobljavanje za pisanje EU projekata. Program je certificiran, ulaz u elektronsku radnu knjižicu za osobu koja to završi. Mi se nadamo da ćemo 32 osobe koje ćemo uspjeti uvesti u proces edukacije, da će krajnjim odabirom biti izabrano 8 osoba po svakoj organizaciji i da će onda barem jedna osoba uspjeti ovih 12 mjeseci plus 2 koliko traje projekt, napisati EU projekt i zaposliti se u organizaciji.“, rekla je Mirjana Bilopavlović, koordinatorica OCD Delfin."Ovo je 3. godina provedbe projektu Mrežne podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela, danas imamo akciju ovdje u Požegi i širimo informacije o važnosti prevencije nasilja. Svjedoci smo da nam se svakodnevno događaju ubojstva, iz tog razloga danas ovdje pokušavamo osvijestiti javnost na važnost sprečavanja istog i odgovornosti svih nas. Zastupamo kao organizacija cijelog društva da se provedu važnosti informiranja u školi od najranijih dobi, kako bi izgradili bolje društvo.“, rekla je Mirsada Popović-Damjanović, voditeljica programa Mreža podrške i suradnje žrtvama i svjedocima kaznenih djela."Policija je svakako zainteresirana za ovakve aktivnosti koje imaju cilj senzibilizirati javnost o pravima žrtava kaznenih djela, suradnja s Centrom Delfin na našem području je dugogodišnja i kroz niz aktivnosti. Podrška žrtvama je izuzetna, a policija ima interes da tijelo koje provodi nadzor određenih mjera u kaznenim i prekršajnim postupcima za žrtve, a isto svi građani saznaju prava žrtava, odnosno kome od udruga se mogu obratiti.“, rekao je Goran Matijević, policijski službenik za odnose s javnošću, PU požeško - slavonske županije.Projekt Nova znanja-nove prilike, provodi Udruga žena Vukovar s partnerima Mirovna grupa Oaza Beli Manastir, Centar za podršku i razvoj civilnog društva Delfin te S.O.S.. Ukupna vrijednost projekta je 833.317,89 kuna, a financiran je sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa učinkoviti ljuski potencijali 2014.-2020..

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI