Lipičanin Josip Zdjarski osvojio treće mjesto na kreativnom natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

FOTO: Compas

Lipičanin Josip Zdjarski osvojio treće mjesto na kreativnom natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

15.1.2019. 07:07 | Novinar 034 IZVOR: Compas PREGLEDA: 476

Kao jednu od aktivnosti Grupe 2 u sklopu Poziva za energetsku obnovu višestambenih zgrada, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost provodi marketinšku kampanju s ciljem promocije projekta na nacionalnoj i lokalnoj razini.

U sklopu kampanje, provedena su istraživanja svjesnosti građana, analiza motivacije i učinaka energetske obnove te oglasna kampanja, te je objavljen i nagradni natječaj namijenjen krajnjim korisnicima sredstava – suvlasnicima stambenih zgrada koje su bile prijavljene na Javni poziv Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja od 17.10.2016. i potpisale ugovor o sufinanciranju projekta obnove iz EU sredstava. Cilj nagradnog natječaja je bio prikupiti iskustva građana koji sudjeluju u programu te njihovo viđenje energetske obnove, na drugačiji i kreativan način, a jedan od onih koji su svoj kreativan rad poslali na natječaj je i naš sugrađanin Josip Zdjarski. Njegov video uradak na temu obnove višestambene zgrade na adresi Vukovarska 8 u kojoj živi,  priskrbio mu je treće mjesto na raspisanom natječaju, i nagradu u vidu poklon bona od 2000kn za kupnju uređaja za kućanstvo A+++ energetskog razreda tj. hladnjaka, hladnjaka sa zamrzivačem, perilice rublja, perilice posuđa ili sušilice rublja.

„Nakon domovinskog rata i oluja, višestambena zgrada u Vukovarskoj aveniji na broju 8 izgledala je ranjeno i isrpljeno. U narednim godinama djelomično se obnavljala s ograničenim sredstvima. Čekala je dan kada će joj netko pružiti ruku i dati joj pravi smisao, a to je topli i udoban dom za njene vlasnike, bez ožiljaka koji podsjećaju na razdoblje najveće patnje. U ožujku 2018. g. uz pomoć EU fondova njena misija je počela. Bili su to radovi na energetskoj obnovi. U listopadu kada su radovi dovršeni i skele uklonjene bljesnula je u punom sjaju. Građani u ovoj ljepotici sada mogu mirnije i udobnije spavati u svojim domovima.

OBNOVLJENE ZGRADE VIŠE ŠTEDE, VIŠE VRIJEDE. To je investicija za sadašnjost, ali i za budućnost.“ riječi su gosp. Zdjarskog kojima se prijavio na natječaj, a iz razgovora s ovim vitalnim Lipičaninom koji je cijeli svoj radni vijek proveo u staklani i bio među zadnjima koji su je „zaključali“ saznali smo da je pratio faze obnove zgrade kako bi svojoj djeci mogao poslati fotografije  njenog napretka.

Nakon završetka obnove i objave natječaja FZOEU odlučio je prijaviti se, pronašao je stare fotografije poslijeratnog stanja zgrade na kojoj su vidljiva oštećenja i ožiljci od rata, te potpuno samostalno na računalu složio nagrađeni video. Iznimno je zadovoljan trenutnim stanjem zgrade jer su uštede na energentima vrlo očite, kao i s izvođačima radova koji su prilikom energetske obnove imali vrlo dobru komunikaciju sa stanarima tj. suvlasnicima i uvažili mnoge njihove primjedbe. Svoju nagradu već je iskoristio za kupnju nove perilice rublja koja će kao i zgrada biti puno energetsku efikasnija od prijašnje.


Tagovi: lipik, josip zdjarski, fond za zaštitu okoliša

Pretraži 034 portal

48 SATI NA 034PORTALU

.

Požar na otvorenom u Požegi: ʺOvo je već treća godina zaredom da tu gori!ʺ

.

Zdenko Došen iz Požege o uzgoju konzumne šljive

.

Slavonija bolja od Hajduka

.

Održana izvještajna skupština DVD-a Gornji Emovci

.

Društvo Mađara Pakrac aktivno promiče i čuva identitet mađarske nacionalne manjine ovog kraja

.

Počela gradnja novog objekta dječjeg vrtića u Pleternici

.

PROMOCIJA KNJIGE “PAKAO SRPSKOG LOGORA”- knjiga bolnih svjedočanstava i stradanja

Stolarska kombinirka HOBI89

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

BUĐENJE PRIRODE: Na Papuku viđeni prvi vijesnici proljeća

.

Četrdesetak planinara sudjelovalo u šestom noćnom pohodu na Omanovac

.

Policajci će se moći zapošljavati i s tri razreda srednje škole

.

Stručni skup za odgajateljice u vjeri Požeške biskupije, 16.2.2019.

.

Usred zime proljeće: I danas toplo i sunčano, temperatura do 14°C

.

PAO S TRAKTORA I POGINUO: Strašna nesreća jutros između Ugaraka i Milanovca

.

Subotnja šetnja Požegom 16.02.2019.

.

„Dan mimoza“ u Požegi

.

BOŽO PETROV U SLAVONSKOM BRODU: ʺBlamaža hrvatske politike da vam ja to ne mogu opisati!ʺ

.

Lijevo je bolnica u Rijeci, a desno ona u Mostaru za koju je Vlada jučer dala 40 milijuna kuna

.

U Požegi održano predavanje o rijetkim bolestima u Hrvatskoj - ʺRijetki inspiriraju. Ostavi trag!ʺ

.

Velički bazeni kroz objektiv Roberta Deme - ʺSlavonijo, tko te nije volio....ʺ

.

Danas sunčano, ujutro mjestimice magla

FOTONALAZ

BUĐENJE PRIRODE: Na Papuku viđeni prvi vijesnici proljeća