Lipičanin Josip Zdjarski osvojio treće mjesto na kreativnom natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

FOTO: Compas

Lipičanin Josip Zdjarski osvojio treće mjesto na kreativnom natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

15.1.2019. 07:07 | Novinar 034 IZVOR: Compas PREGLEDA: 535

Kao jednu od aktivnosti Grupe 2 u sklopu Poziva za energetsku obnovu višestambenih zgrada, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost provodi marketinšku kampanju s ciljem promocije projekta na nacionalnoj i lokalnoj razini.

U sklopu kampanje, provedena su istraživanja svjesnosti građana, analiza motivacije i učinaka energetske obnove te oglasna kampanja, te je objavljen i nagradni natječaj namijenjen krajnjim korisnicima sredstava – suvlasnicima stambenih zgrada koje su bile prijavljene na Javni poziv Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja od 17.10.2016. i potpisale ugovor o sufinanciranju projekta obnove iz EU sredstava. Cilj nagradnog natječaja je bio prikupiti iskustva građana koji sudjeluju u programu te njihovo viđenje energetske obnove, na drugačiji i kreativan način, a jedan od onih koji su svoj kreativan rad poslali na natječaj je i naš sugrađanin Josip Zdjarski. Njegov video uradak na temu obnove višestambene zgrade na adresi Vukovarska 8 u kojoj živi,  priskrbio mu je treće mjesto na raspisanom natječaju, i nagradu u vidu poklon bona od 2000kn za kupnju uređaja za kućanstvo A+++ energetskog razreda tj. hladnjaka, hladnjaka sa zamrzivačem, perilice rublja, perilice posuđa ili sušilice rublja.

„Nakon domovinskog rata i oluja, višestambena zgrada u Vukovarskoj aveniji na broju 8 izgledala je ranjeno i isrpljeno. U narednim godinama djelomično se obnavljala s ograničenim sredstvima. Čekala je dan kada će joj netko pružiti ruku i dati joj pravi smisao, a to je topli i udoban dom za njene vlasnike, bez ožiljaka koji podsjećaju na razdoblje najveće patnje. U ožujku 2018. g. uz pomoć EU fondova njena misija je počela. Bili su to radovi na energetskoj obnovi. U listopadu kada su radovi dovršeni i skele uklonjene bljesnula je u punom sjaju. Građani u ovoj ljepotici sada mogu mirnije i udobnije spavati u svojim domovima.

OBNOVLJENE ZGRADE VIŠE ŠTEDE, VIŠE VRIJEDE. To je investicija za sadašnjost, ali i za budućnost.“ riječi su gosp. Zdjarskog kojima se prijavio na natječaj, a iz razgovora s ovim vitalnim Lipičaninom koji je cijeli svoj radni vijek proveo u staklani i bio među zadnjima koji su je „zaključali“ saznali smo da je pratio faze obnove zgrade kako bi svojoj djeci mogao poslati fotografije  njenog napretka.

Nakon završetka obnove i objave natječaja FZOEU odlučio je prijaviti se, pronašao je stare fotografije poslijeratnog stanja zgrade na kojoj su vidljiva oštećenja i ožiljci od rata, te potpuno samostalno na računalu složio nagrađeni video. Iznimno je zadovoljan trenutnim stanjem zgrade jer su uštede na energentima vrlo očite, kao i s izvođačima radova koji su prilikom energetske obnove imali vrlo dobru komunikaciju sa stanarima tj. suvlasnicima i uvažili mnoge njihove primjedbe. Svoju nagradu već je iskoristio za kupnju nove perilice rublja koja će kao i zgrada biti puno energetsku efikasnija od prijašnje.


Tagovi: lipik, josip zdjarski, fond za zaštitu okoliša

Pretraži 034 portal

48 SATI NA 034PORTALU

.

Biskup Škvorčević na Veliku subotu pohodio sjedište Caritasa, Caritasovu kuhinju i obitelji u potrebi

.

Subotnja šetnja Požegom 20.4.2019.

.

Obred Muke Gospodnje u požeškoj Katedrali

.

[U tijeku] Obiteljski dan na Ergeli

.

Održan sastanak ministra uprave sa županima i predstavnicima županija

.

Proljetna deratizacija na području Općine Kaptol

.

Veliki petak na požeškoj Kalvariji

.

Danas pretežno vedro i iznadprosječno toplo

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

Rustik kamini

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Nakon Velikog petka dvije prometne s četiri ozlijeđene osobe

.

Gostovao urednik tjednika Kronika požeško-slavonska

.

Ozbiljna iskušenja za Požegu i BSK

.

Predali policiji automatsku pušku s četiri spremnika, četiri ručne bombe i ukupno 567 komada streljiva

.

Misa večere Gospodnje u požeškoj Katedrali

.

Blagdan Velikog petka: Prisjećanje na Isusove muke i smrt

.

Pakrac: Filmovi u kinu ovog vikenda (19.4. - 22.4.)

.

Tehnička škola Požega odlična na 14. Državnom natjecanju i smotri ʺOpisujemo sustaveʺ

.

Misa posvete ulja u požeškoj Katedrali

.

PU požeško slavonska moli sve sudionike u prometu na povećan oprez tijekom blagdana Uskrsa

.

PAKRAC KAO BRDSKO-PLANINSKO PODRUČJE: Kandidiran projekt izgradnje nove prometnice

.

Proslava sv. Juraja Mučenika, zaštitnika župe Donji Čaglić

.

Danas će prevladavati sunčano i iznad prosječno toplo vrijeme

.

Biskup Škvorčević čestitao židovima Pesah

.

Još jedan uspjeh gradonačelnika Josipa Budimira: Novi projekt Grada Kutjeva - izgradnja sportskih terena za košarku i odbojku

FOTONALAZ

Posljednji tjedan foto natječaja „Volim svoju županiju“