Leona Došen učenicima u Kaptolu dočarala život u Tanzaniji

Leona Došen o volontiranju u Tanzaniji
(FOTO: Ustupljene fotografije)

24.5.2024. | 09:22 | LJ.M.
Pregleda: 2729

Učenici OŠ Vilima Korajca u Kaptolu, 23. svibnja su imali priliku učiti kako biti velik u svojoj malenosti i Bogu zahvalan na svemu što imamo. A imamo i više nego što trebamo.

U tome im je pomogla njihova bivša učenica, Leona Došen iz Ramanovaca, koja je od 15.2. do 9.3 ove godine volontirala u Tanzaniji.
Kroz prezentaciju slika i video zapisa približila je život ljudi, osobito djece, u toj dalekoj, afričkoj zemlji. Ispričala im je puno toga, nevjerojatne priče i sudbine, nezamisliva neimaština, a opet sveprisutna radost života i zajedništva.
"Svi smo je pozorno slušali i potiho se, u sebi, stidjeli svojih čestih prigovora i nezadovoljstva koje u srcu nosimo. Zastidjeli smo se i svoje nezahvalnosti.
Hvala Leoni na plemenitom činu pomaganja onima koji su u potrebi. Hvala joj što je svoje iskustvo podijelila s nama," rekla nam je Ljubica Maljur."Toliko je potrebitih i u našoj sredini. Onih koji trebaju lijepu riječ, bratski zagrljaj, nekoga tko će ih saslušati... Vidimo li te ljude? Oni su naša Afrika", dodala je Ljubica.

"Što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!" (Mt 25, 40)
Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI