Pijesak iz Afrike prekrio i Požešku kotlinu. Ovako je jučer izgledao Papuk

Afrički pijesak na Papuku
(FOTO: 034 portal)

2.4.2024. | 10:03 | 034 portal
Pregleda: 5470

Hrvatska je posljednja 3 dana bila prekrivena pijeskom koje je vjetar donio iz Afrike. U Slavoniji, točnije u Požeškoj kotlini, pijesak je bio najvidljiviji u predvečerje 1.travnja na obrnocima Papuka.Prizor je izgledao kao da se na Papuk i ostale okolne planine spustila magla, što je nemoguće jer je temperatura u vrijeme fotografiranja bila 16 stupnjeva u plusu.


"Pijesak dolazi iz Sahare preko Sredozemnog mora u sklopu jakog JZ strujanja. Nismo toliko iznenađeni količinom pijeska u zraku budući da se u našem zavodu redovite prate i prognoze kvalitete zraka pa tako i koncentracija pijeska i prašine.


Sav je pijesak koncentriran u najnižem km atmosfere, drugim riječima, inače dolazi u jakoj JZ struji u najvišim slojevima atmosfere. Zbog toga je i vidljivost dosta smanjena dana. Ona će napustiti naše krajeve već do kraja dana tako da će se do kraja dana sve raščistiti", rekla je Hojsak, meteorologinja DHMZ-a.Komentari (1)
jolinecrimson
2.4.2024.
Supruga je kupila kapsule koji su promijenili naš sks, sada isti kao i prije vjenčanja dugačak, strastven, S kamenom rkcijom i osjećam se kao pastuh, a supruga želi još i još. Savjetujem svima da isprobaju ove kapsule, moja supruga je kupila ovdje---- httpsdo.mybkmaca
* Komentari su mišljenja korisnika i ne odražavaju stav nakladnika ili uredništva 034portala. 034portal ne može biti odgovoran za stavove iznesene u komentarima korisnika. Svaki korisnik odgovara za svoj komentar ponaosob. Zabranjeno je vrijeđanje, klevetanje, širenje mržnje i svako drugo kršenje Zakona RH. Ako smatrate da su u komentarima povrijeđena Vaša prava, javite nam na adresu [email protected].

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI