Lažnom vojnom invalidu koji je lagao da je ranjen u Domovinskom ratu isplaćeno 1,8 milijuna kuna


(FOTO: zagorje.com)

27.3.2022. | 12:06 | rtl.hr
IZVOR: rtl.hr
Pregleda: 6797

Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv muškarca (50) iz Koprivnice zbog počinjenog kaznenog djela prijevare. Tereti ga se da je bio lažni invalid Domovinskog rata te da je zbog toga nezakonito dobio oko 1,8 milijuna kuna invalidske mirovine.

Okrivljeni je od siječnja 1996. godine do siječnja ove godine, u Koprivnici i Zagrebu, podnio područnoj službi fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja zahtjev za ostvarivanje prava na invalidsku mirovinu. Želio je da se izda nalaz invalidske komisije prema kojem mu je kao hrvatskom branitelju utvrđena invalidnost zbog tjelesnog ozljeđivanja tijekom sudjelovanja u Domovinskom ratu, iako to nije bila istina.

On nije zadobio nikakve ozljede i kod njega ne postoji invalidnost uzrokovana tjelesnim ozljeđivanjem.


''Tereti ga se da je time neistinito prikazao kako ispunjava sve uvjete za ostvarivanje prava na invalidsku mirovinu, u što su mu službene osobe fonda povjerovale i neosnovano mu utvrdile invalidnost u cijelosti kao posljedicu tjelesnog ozljeđivanja u Domovinskom ratu.


Na temelju toga je doneseno rješenje kojim mu je priznato pravo na invalidsku mirovinu zbog opće nesposobnosti za rad koja mu je isplaćivana do siječnja ove godine, čime je stekao protupravnu korist kroz isplaćene mirovine u ukupnom iznosu većem od 1,75 milijuna kuna”, priopćili su koprivnički tužitelji.

(Izvor: RTL.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI