Lakrdija ide dalje: Natječaj za izbor ravnatelja Muzeja još jednom poništen

FOTO: Arhiv/ YT Screenshot/ TZ Grada Požege

14.9.2023. | 15:31 | Redakcija 034
Pregleda: 13616

Nakon što je prošlogodišnji natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja Gradskog muzeja Požega poništen zbog proceduralne greške poznatije kao godišnji odmor, onaj drugi, raspisan otprilike godinu dana kasnije, u ljeto 2023. godine, doživio je fijasko!

Prema Požeškom vodiču doznajemo kako je jučer održana sjednica Upravnog vijeća Gradskog muzeja Požega, a na kojem se raspravljalo o pristiglim kandidaturama za izbor i imenovanje novog ravnatelja. Među pristiglim kandidaturama nalazila su se dva imena, i to - Ljiljane Marić, prof. Phil., hist., kustos u Muzeju i ono donedavne predsjednice Upravnog vijeća Gradskog Muzeja, a koja je na to mjesto dala ostavku kako bi se mogla kandidirati, ali i postati ravnateljica, Marijane Matijević Pejić.

Za sada službeni razlog poništavanja natječaja nije poznat, moguće je da je nekog opet opekla ljetna vrućina, upravo iz tog razloga odlučili smo poslati novinarski upit Gradskom muzeju Požega. Za pretpostaviti je da je jedan od razloga poništenja natječaja zasigurno novo saznanje vezano uz „Aferu prsten“ jedne od kandidatkinja, a o čemu je javnost upoznao nekadašnji gradonačelnik Požege, župan požeško-slavonski te zastupnik u Hrvatskom saboru, Zdravko Ronko.


Nakon prošlogodišnjeg fijaska i prvotnog poništavanja natječaja, za vršitelja dužnosti ravnatelja Gradskog muzeja Požega izabrana je prof. Lidija Španiček, a nije poznato hoće li Španiček nastaviti obnašati tu funkciju uslijed novonastale situacije.


Na kraju, možemo zaključiti kako lakrdija u režiji aktualnog gradonačelnika Požege, dr. sc. Željka Glavića i nadležne pročelnice Maje Petrović ide dalje. Zbog dvostrukog poništavanja natječaja u kojem je bilo kandidata koji ispunjavaju uvjete propisane natječajem postavlja se pitanje je li gradonačelnik time (ne)svjesno zloupotrebio ovlast i položaj jer razlog za poništenje prvog natječaja je „tanak“, a ostaje za vidjeti što je razlog, barem onaj službeni, za poništavanje ovog posljednjeg.
Živi bili pa vidjeli.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI