NASLOVNADRUŠTVO

Kremasto i fino! Recept za rižoto s tikvicama i sirom

12.5.2021. 15:31 | Kristina Šimić PREGLEDA: 879

Tikvice se ponovo vraćaju na naše jelovnike. Iskoristite obilje tog niskokaloričnog povrća u ponudi tržnica i trgovina te napravite fini rižoto. Ako mu dodate nešto limuna i parmezana, kreirat ćete divotu za koju vam je potreban samo jedan lonac.

Sastojci za 2 osobe:
300 g svježe tikvice
200 g arborio riže
50 g naribanog parmezana
50 g maslaca
2 žlice milerama
2 češnja češnjaka
2 grančice timijana ili kojeg drugog začinskog bilja
1 limun
1 luk
1 povrtna kocka
sol i papar po želji

Priprema:
1. Rastopite maslac na laganoj temperaturi pa na njemu prepirjajte sitno nasjeckan luk. Za to će vam biti potrebno oko pet do sedam minuta.


2. Luku dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte sve zajedno još oko jedne minute.

3. Dodajte rižu i lagano je tostirajte u maslacu minutu-dvije.

4. U litri vruće vode rastopite povrtnu kocku kako biste napravili povrtni temeljac.

Povrtni temeljac počnite lagano dodavati u rižu uz stalno miješanje dok ne potrošite svu tekućinu, odnosno dok se riža ne skuha do kraja. Za to će vam biti potrebno oko 15 do 20 minuta.

5. Nekoliko minuta pred kraj kuhanja u rižoto ubacite tikvice narezane na kockice, sok jednog svježe iscijeđenog limuna i začinsko bilje.

6. Posolite i popaprite po želji.

7. Kada je riža gotova, u nju umiješajte mileram, naribani parmezan i malo limunove korice. Poslužite uz sezonsku salatu. Dobar tek!

(Izvor: Punkufer.hr)





Tagovi: rižoto, kremasti, tikvice, sir

POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

Istraživanje pokazalo da muškarci stare sporije od žena. Manje se uzrujavaju tijekom života

.

Aktivnost ʺVolontera u parkovimaʺ održana jutros na požeškoj Rekreaciji

.

Zašto je vrijeme da Hrvatska razmisli o obaveznom cijepljenju protiv Covida-19?

.

Šetnja sunčanom Požegom, 12.6.2021.

.

Na današnji dan 1969. godine započeo je prvi Muzički festival Slavonije (MFS)

.

Gradska knjižnica Požega: Predstavljena monografija ʺZrinski i Frankopani-100 godina od povratka u Domovinu

.

„Radi se o velikim projektima u milijunskim iznosima“

.

Kako je Mamić ʺpapričioʺ po Slavoniji: ʺEvo malo paprike da hrana bude bolja!ʺ

.

Samo 3 sastojka! Recept za fantaziju od kokosa koja je gotova dok kažeš keks

.

Sedmi lipički Breveto okupio više od stotinu biciklista

.

Sakralne večeri u Pakracu

.

Škola plivanja za učenike Katoličke osnovne škole

.

Ponovno 0 novozaraženih u Požeško-slavonskoj županiji

.

KREĆE ISTRAGA: Propituje se Aladrovićeva odluka, hoće li se nešto promijeniti?

.

Danas sunčano i toplo, poslijepodne pljuskovi i grmljavina

.

Obilježavanje obljetnice smrti Antuna Božića

.

Zvonimiru Ljevakoviću postavljena bista u njegovom rodnom Lipiku

.

Pismo biskupa Škvorčevića prigodom Dana svećeničkog posvećenja

.

Danas počinje sezona kupanja na lipičkim bazenima

.

Popuštaju se mjere: Kafići mogu raditi do ponoći, ukida se zabrana treniranja u zatvorenom

.

Nacionalni stožer objavio najnovije podatke. Preminulo 13 osoba

.

Ovo su vladin plan i argumenti za zabranu rada nedjeljom

.

Hit piće ovog ljeta: Recept za kremastu limunadu s ananasom

.

Dobre vijesti za on koji se voze autocestama

.

ʺTri u jedanʺ - poludnevni izlet učenika posebnih odjela u Veliku

.

U Gradskoj knjižnici Požega prikazan dokumentarni film o vukovarskom heroju Branku Drinovcu-Legi

.

Najava pojačanih mjera u prometu

.

Jučer predaja oružja i streljiva te sudar četiri automobila

.

Neobična krađa: 47-godišnjak u Bektežu ukrao dioptrijske naočale iz teretnog automobila

.

HZJZ OBJAVIO: Ovo su nove cijene testova

.

Skupština biskupa Đakovačko-osječke crkvene pokrajine u Požegi

.

Evo kako sudjelovati u kupnji električnog auta uz poticaj države

FOTONALAZ

SVE NA JEDNOM MJESTU: Fotografije i videa naših čitatelja iz Požege, Vidovaca i Drškovaca