Kakav tris! Recept za složenac od tikvica, krumpira i sira zbog kojeg ćete zaboraviti na meso

Kakav tris! Recept za složenac od tikvica, krumpira i sira zbog kojeg ćete zaboraviti na meso

FOTO: (Foto:Shutterstock)

10.6.2023. | 08:23 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 3534

Složenac od tikvica i krumpira jednostavno je jelo za koje vam ne treba previše sastojaka, a rezultat je fantastičan. Poslužite ga uz omiljenu salatu i uživajte!

Sastojci za složenac od krumpira i tikvica:

900 g tikvica

900 g krumpira

450 ml vrhnja za šlag bez šećera

150 g parmezana

2 češnja češnjaka

2 žlice nasjeckanog vlasca ili mladog luka + za ukrašavanje

1/2 žličice sušenog origana

sol, papar

maslac

Priprema složenca od krumpira i tikvica:

Krumpir narežite na vrlo tanke ploške, a tikvice na nešto deblje (oko 7 mm). Krumpir prokuhajte u vrućoj vodi pa procijedite i prebacite u hladnu vodu. Procijedite ga i osušite kuhinjskim ručnikom od viška vode. Tikvice posolite i ostavite u cjedilu desetak minuta da izađe višak vode.

Prebacite narezane tikvice i krumpir u veliku zdjelu i začinite paprom i origanom.

Pomiješajte vrhnje i ¾ ribanog parmezana, protisnuti češnjak i sjeckani vlasac ili mladi luk.

Vatrostalnu posudu namastite pa slažite naizmjenično ploške tikvica i krumpira. Ponegdje možete udvostručiti sloj krumpira jer će biti više ploški krumpira nego tikvica.

Ravnomjerno prelijte smjesom od vrhnja pa pospite preostalim parmezanom. Pecite na 200˚C 40-45 minuta, ili dok krumpir ne omekša. Izvadite iz pećnice i ostavite najmanje 10 minuta da se hladi prije rezanja. Po želji s vlascem i poslužite.

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni ovogodišnjim programom Zlatnih žica Slavonije u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI