Kakav tris! Recept za složenac od tikvica, krumpira i sira zbog kojeg ćete zaboraviti na meso

FOTO: (Foto:Shutterstock)

10.6.2023. | 08:23 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 2148

Složenac od tikvica i krumpira jednostavno je jelo za koje vam ne treba previše sastojaka, a rezultat je fantastičan. Poslužite ga uz omiljenu salatu i uživajte!

Sastojci za složenac od krumpira i tikvica:

900 g tikvica


900 g krumpira


450 ml vrhnja za šlag bez šećera

150 g parmezana

2 češnja češnjaka

2 žlice nasjeckanog vlasca ili mladog luka + za ukrašavanje

1/2 žličice sušenog origana

sol, papar

maslac

Priprema složenca od krumpira i tikvica:

Krumpir narežite na vrlo tanke ploške, a tikvice na nešto deblje (oko 7 mm). Krumpir prokuhajte u vrućoj vodi pa procijedite i prebacite u hladnu vodu. Procijedite ga i osušite kuhinjskim ručnikom od viška vode. Tikvice posolite i ostavite u cjedilu desetak minuta da izađe višak vode.

Prebacite narezane tikvice i krumpir u veliku zdjelu i začinite paprom i origanom.

Pomiješajte vrhnje i ¾ ribanog parmezana, protisnuti češnjak i sjeckani vlasac ili mladi luk.

Vatrostalnu posudu namastite pa slažite naizmjenično ploške tikvica i krumpira. Ponegdje možete udvostručiti sloj krumpira jer će biti više ploški krumpira nego tikvica.

Ravnomjerno prelijte smjesom od vrhnja pa pospite preostalim parmezanom. Pecite na 200˚C 40-45 minuta, ili dok krumpir ne omekša. Izvadite iz pećnice i ostavite najmanje 10 minuta da se hladi prije rezanja. Po želji s vlascem i poslužite.

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI