Stalo nam je do Vaše privatnosti i do boljeg korisničkog iskustva. Budući da 034 portal i njegovi partneri koriste kolačiće, dužni smo Vas na to upozoriti i zatražiti Vašu privolu. Više o kolačićima pročitajte ovdje: Pravila privatnosti. Pročitajte i Uvjete korištenja. Nastavkom korištenja ovih stranica pristajete na naša Pravila privatnosti i Uvjete korištenja.
Što su kolačići i zašto ih koristimo?
Kolačići su male računalne datoteke koje program šalje Vašem pregledniku. Služe nam da omogućimo korisnicima sigurno pretraživanje našeg sadržaja (zaštita od spama), sudjelovanje u anketama, komentiranje itd. Također, koristimo kolačiće naših partnera za vođenje statistike posjećenosti i prilagođeni prikaz oglasa. Naši kolačići su potpuno bezopasni za Vaš uređaj, možete ih lako obrisati u bilo kojem trenutku.
Ako prihvaćate naša Pravila privatnosti i Uvjete korištenja, kliknite "Prihvaćam" i nastavite uživati u sadržaju. Ako, pak, ne prihvaćate, onda nemojte koristiti ove stranice.
FOTO: Getty images
Imamo recept savršen za one trenutke vam se jede nešto poznato ali malo drukčije i nešto posebno fino ali brzo.Pileća prsa omotana pršutom i lijepo začinjenabit će jednako uspješna večera na kraju napornog radnog dana i nedjeljni ručak kojim želite impresionirati obitelj ili prijatelje.
Nježan okus piletine sjajno će nadopuniti intenzivan okus pršuta, a začinsko bilje obogatit će ovo jelo aromama. Piletinu omotanu pršutom možete poslužiti s pečenim ili povrćem na putru ili pak s miješanom salatom.
Za pripremu ovog jela trebat će vam tek 10-ak minuta, a u pećnici će se peći još 20-ak.
Količina sastojaka navedena u receptu nahranit će četvero ljudi.
Sastojci za piletinu omotanu pršutom:
4 komada pilećih prsa
12 kriški pršuta
2 čajne žličice nasjeckanog bosiljka
1 čajna žličica papra
sol
1 limun, narezan na kriške
1 šaka peršina, nasjeckanog
3 žlice maslaca
Priprema piletine omotane pršutom:
Meso operite i ocijedite. Zatim ga pospite bosiljkom, paprom i solju.
Umotajte komade prsa u pršut.
U tavi zagrijte maslac i kratko popržite piletinu, 2-3 minute sa svake strane.
Prsa omotana pršutom prebacite u pećnicu i pecite oko 20-30 minuta na 180 stupnjeva. Meso poslužite s četvrtinama limuna i posuto peršinom.
(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)