Izlet za sve preminule članove HPD ’Sokolovac’ Požega i zabava u PD ’Lapjak’ u Velikoj

HPD Sokolovac
(FOTO: HPD Sokolovac)

4.12.2023. | 09:46 | B.H.
Pregleda: 1659

Požeški planinari bili su izuzetno aktivni ovaj protekli vikend koji je prošao u druženju i zabava ali i planinarenju. U subotu navečer markacistička sekcija HPD "Sokolovac" Požega na čelu sa voditeljicom Anitom Bubak organizirala je za sve članove Društva zajedničku večeru s pićem u PD "Lapjak" u Velikoj.Na temelju kvalitetnog rada sekcije i zarađenih sredstava svi članovi su se odrekli svojih honorara te su počastiti svoje kolege. Uz puno smijeha, pjesme i plesa bilo je vremena i za karaoke pjesmu. Vrijedne planinarke napravile su "slatki stol" koji je bio popunjen raznim kolačima koji se tradicionalno spremaju u Slavoniji. Vesela planinarska družina zadržala se do ranih jutarnjih sati uz prepričavanje brojnih planinarskih izleta. Izletom u nedjelju za sve članove Hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac" Požega koji su preminuli od osnivanja Društva pa sve do danas, članovi društva prisjetili su se svih onih koji su utkali svoje vrijeme, ljubav i rad za svoje Društvo te preminulih Hrvatske branitelje.

Prije pohoda na izlet izaslanstvo HPD "Sokolovac" Požega na čelu s predsjednikom Brunom Horvatom na groblju Sv. Ilije kod križa položilo je cvijeće i zapalilo svijeće na trajno sjećanje i uspomenu. Nakon molitve krenulo se put izleta koji je vodio preko "Kalvarije" kroz šumu srušenih stabala do teško prohodnog Vrhovačkog grada te nazad preko "Šicane" do Trga Sv. Trojstva u Požegi. Vodič izleta je bio Dragan Davidović.Treba napomenuti i podsjetiti da je Hrvatsko planinarsko društvo „Sokolovac“ Požega utemeljeno 1898. godine. Prije čina utemeljena požeške podružnice Hrvatskog planinarskog društva, Središnjica HPD u Zagrebu je imenovala povjerenike HPD-a za Požegu u osobama dvojice uglednih Požežana, Franje Cirakija i Ignjata Thallera, koji su radili na osnivanju i ustrojavanju planinarske podružnice, a koji čin je realizirao Julije Kempf 1898. godine.
Neka im je vječna slava i hvala.

VIŠE NA TEMU:
PLANINARI
HPD SOKOLOVAC
IZLET

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI