Pakracu prijeti nestašica vode, u Požeštini zasad stabilno

Pitka voda biti će nedostupna od 8 do 20 sati
(FOTO: Kristina Štedul Fabac / PIXSELL)

06.08.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 4028

Iz pakračkog gradskog poduzeća Komunalac d.o.o. stiglo nam je priopćenje kojim mole korisnike vodoopskrbnog sustava Pakrac - Lipik da zbog najavljenog dužeg perioda vrućeg vremena i mogućeg sušnog razdoblja ograniče potrošnju pitke vode na minimalnu moguću mjeru. Posebno mole korisnike da ne koriste vodu iz javnog vodovoda za zalijevanje travnjaka i vrtova te pranje vozila.

Cijeli kolovoz bez kiše?

Slavko Marinac, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Požega potvrdio nam je da dugoročna prognoza vremena nije dobra te izgleda da do kraja kolovoza neće biti padalina. To bi moglo prouzročiti nestašice vode prvenstveno na pakračko-lipičkom području, pa i uvođenje mjera redukcije kakvu smo doživjeli prošle godine.


Tekija bilježi probleme samo u Orljavcu


Kakvo je stanje s vodom na području Požeštine, doznajemo u Javnom poduzeću Tekija.

- Unatoč ekstremno visokim temperaturama uz minimalne padaline, sustav vodoopskrbe Požeštine je potpuno stabilan. zadnjih nekoliko dana primjetan je problem s nedovoljnom količinom vode u lokalnom vodovodu za naselja Orljavac i Kujnik (općina Brestovac) gdje dolazi do povremenih nestanaka vode naročito u večernjim satima kada je povećana potrošnja. Osim lokalnog vodovoda Orljavac - Kujnik može se u narednom periodu slična situacija očekivati i u ostalim lokalnim vodovodima na čaglinskom području, konkretno u naseljima Paka, Sovski Dol, Djedina Rijeka i Brodski Brđani, naročito u slučaju nastavka ovakvog vremena. Djelatnici „Tekije“ svakodnevno prate stanje sustava vodoopskrbe kao i lokalnih vodovoda i poduzimaju sve aktivnosti kako bi se ublažile posljedice nepovoljnih hidroloških prilika - odgovorio nam je Ante Kolić, direktor Tekije.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI