Staza lipicanaca i kune: Realiziran projekt vrijedan 4 mil. kn

Otvaranje tematske staze na jezeru Raminac u Lipiku
(FOTO: Marko Keć)

31.07.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 5177

Tematski put "Stazama lipicanaca i kune" danas je svečano otvoren na lipičkom jezeru Raminac. Radi se o zajedničkom projektu gradova Pakraca i Lipika te Poduzetničkog centra Pakrac financiranog sredstvima Europske unije kroz program IPA IIIC - poslovna infrastruktura.

Ukupna vrijednost projekta je oko 3,9 milijuna kuna, a obuhvaća oko 100 kilometara staze za pješake, bicikliste i jahače, označene i opremljene, pet uređenih javnih destinacija (jezero Raminac, odmaralište Omanovac, jezero Pjeskaru, jezero Pakurnovac i Cross country kružnu stazu u sastavu Biciklističkog parka Psunj). Uključena je i obnova fasade na Planinarskom domu Omanovac.




Voditeljica projekta Veronika Prhal radila je 18 mjeseci u peteročlanom timu skupa s turističkim zajednicama Pakraca i Lipika te zainteresiranim OPG-ima iz cijele županije kako bi staza bila realizirana i spremna.




- Cilj ovog projekta je osnažiti turizam na pakračkom i lipičkom području kroz obnovu turističke infrastrukture. Lokalno stanovništvo već pokazuje veliki interes za ove destinacije, a na turističkim zajednicama je sada da u suradnji s agencijama i OPG-ima ponude sadržaj turistima koji bi dolazili iz drugih područja. U sklopu projekta 21 polaznik je prošao obuku za voditelja u ruralnom turizmu. TZ grada Lipika će osposobiti i jednog turističkog vodiča. Vjerujem da smo uspjeli osnažiti turističke kapacitete OPG-a na području cijele Požeško-slavonske županije - pojašnjava Prhal.



Svečanom otvaranju tematske staze prisustvovali su uz domaćine, lipičkog gradonačelnika Vinka Kasanu i pakračkog gradonačelnika Davora Hušku te direktorice Poduzetničkog centra Pakrac Vide Iličić, još i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević te predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i državne agencije SAFU.



Foto: Marko Keć



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI