Kreću tečajevi za operatere, njegovateljice i knjigovođe

Ivica Tomljanović i Mirjana Duvnjak
(FOTO: Mario Nakić)

16.05.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 13380

Projekt "Puni krug", čiji je nositelj Hrvatski zavod za zapošljavanje, u punom je jeku. Završene su radionice na temu motivacije za rad, a sada će započeti program ECDL - osposobljavanje za rad na informatičkim računalnim programima.

Velik interes

- Prijavilo se stotinjak osoba s naše evidencije nezaposlenih. Morali smo napraviti selekciju i primljeno ih je 30, od čega će 20 polaziti tečaj u Požegi i 10 u Pakracu, rekao je Ivica Tomljanović, pročelnik požeške područne službe HZZ-a.


Jačanje položaja žena


Hrvatski zavod za zapošljavanje partner je Požeško-slavonskoj županiji u projektu "Jačanje položaja žena na tržištu rada".
- Mi sudjelujemo u programu osposobljavanja njegovateljica, knjigovođa i računalnih operaterki. Za njih postoje određene potrebe na tržištu rada, ali jedan od ciljeva programa je učenje, komunikacija s drugim polaznicima i tako smanjenje njihove socijalne isključenosti, rekla je Mirjana Duvnjak, voditeljica posredovanja i priprema za zapošljavanje u požeškom HZZ-u.

Financijska potpora polaznicama

Primljeno je 85 polaznica na sva tri tečaja. One će pohađati 20 sati tjedno teoretske i 30 sati praktične nastave. Njihova je edukacija u okviru plana HZZ-a, koji financijski pomaže polaznice tečajeva s 1.600 kuna mjesečno i plaćanjem putnih troškova.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI