Požeški tamburaši oduševili publiku izvedbom klasike i jazza

Koncert požeškog dijela Hrvatskog tamburaškog orkestra
(FOTO: Aleksandar Grlić)

05.07.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 7436

Koncert "Najljepše skladbe i pjesme sa Šokačke rapsodije" izveden sinoć u sklopu Požeškog kulturnog ljeta u Gradskom kazalištu bio je toliko uspješan da je publika koja je i stajala jer nije bilo dovoljno mjesta pljeskala skoro koliko su izvođači svirali i pjevali. Požeški dio "Hrvatskog tamburaškog orkestra (100 tamburaša)" pod ravnanjem Saše Botičkog te gostujućih dirigenata Slavena Batoreka i Damira Butkovića su izveli bis na zahtjev oduševljene publike koja je tražila još pjesama kao na nekom stadionskom koncertu.



- Trebam doći do daha. Koncert je bio super. Htjeli smo napraviti nešto jer ove godine nije bilo Šokačke rapsodije. Iznimno mi je drago što su svi kolege koje smo zvali iz Osijeka, Slavonskog Broda, pa i Filip Novosel koji je došao iz Amerike ovdje. Drago mi je kad publika razumije nešto što je rađeno od srca. Mene pjesma ponese kad dirigiram. Napravili smo prvi dio malo ozbiljnijim, a na kraju malo ležernije pjesme, bilo je i malo klasike i jazza, bilo je svega - ispričao nam je voditelj Saša Botički.







- U SAD-u najviše sviram Jazz, ali sviram i za iseljenike koliko stignem. Amerikancima je bio malo neobičan zvuk tambure koji im zvuči pomalo egzotično, ali mogu reći da sam nakon godinu i pol dana prihvaćen od publike. U Požegi je super kao i uvijek. Iskoristio bih priliku da zahvalim Saši na pozivu, bio je to izvanredan događaj i nadam se da će nas sve zvati opet - kazao nam je Filip Novosel koji je predstavio Požežanima jazz na tamburi.





- Bilo je izvrsno, to je bio jedan vrhunski spektakl. Toliko sam se uživio i naježio da je to nevjerojatno. Ovo je je bilo na tragu najboljih koncerata u mom životu. Pokušao sam dati sve od sebe, po aplauzu sam osjetio da je to bilo dobro - izjavio nam je dirigent Slaven Batorek.





- Meni je ovdje uvijek lijepo, ja sam tu domaći, radio sam nekoliko godina u požeškoj Glazbenoj školi. Čuo sam da se otvara akademija za tambure i to je nešto izvrsno, želim im puno sreće i nadam se da se vidimo nekom drugom prilikom - rekao nam je na kraju Krunoslav Dražić, gostujući skladatelj i izvođač.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI