Krejči opet predsjednik: Tko će biti oporba u Pakracu?

Zoran Krejči i Davor Huška
(FOTO: Pakrački list)

18.06.2013. | Mario Barać
Pregleda: 5680

S 13 glasova za i suzdržanim nezavisnim Damirom Špančićem, Zoran Krejči, vijećnik SDP-a, ponovno je izabran za predsjednika Gradskog vijeća Pakraca na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici.

S jednim glasom manje za njegovog zamjenika izabran je Miroslav Ivančić (HDZ), a uz Špančića, prilikom ovog glasovanja suzdržan je bio i Nikola Ivanović (Demokratska partija Srba). Uzme li se u obzir činjenica da su i ostali odbori vijeća izabrani uglavnom jednoglasno, jasno je da GV Pakrac ni u ovom sazivu nema čvrstu ni jasnu podjelu na vladajuće i oporbu.

Nitko nema apsolutnu većinu


- Vidljivo je nakon izbora da nijedna politička opcija nema apsolutnu većinu. Zato smatram da model u kojem je  gradonačelnik iz jedne, a predsjednika vijeća iz druge političke opcije, pridonosi da građani Pakraca imaju približno jednake mogućnosti rješavanja svojih problema, a ovako će se  spriječiti favoriziranje samo određenih grupacija sugrađana, rekao je Krejči i, uz zahvale na ukazanom povjerenju istaknuo kako je zadaća svih otvaranje novih radnih mjesta, osiguranje sigurne i pouzdane infrastrukture i uklanjanje još uvijek vidljivih tragova rata.


Davor Huška koji je, govoreći o ovoj temi govorio u funkciji predsjednika pakračkog HDZ-a, rekao je kako je HDZ, koji u ovom sazivu ima 8 vijećnika, preostalim strankama i listama (SDP 5 vijećnika, Nezavisna lista Špančić 2 vijećnika i DPS 1 vijećnik) ponudio model suradnje kakav je primijenjen u prošlom sazivu.

- Suradnja bez formalnog koalicijskog sporazuma je dobro funkcionirala jer vijećnici ne moraju misliti jednako, ali kroz kooperativan i partnerski odnos trebaju tražiti najbolja rješenja za grad i građane, istaknuo je Huška.

Pohvale i kritike gradskim poduzećima

Nakon konstituirajuće sjednice, vijećnici su se odmah primili posla i odradili i prvu radnu sjednicu na kojoj su, uz pohvale, prihvatili izvješće o radu Vatrogasna zajednica Pakrac-Lipik koje je podnio tajnik Zlatko Zerdin.

Pohvale, ali i pokoju kritiku dobio je Marijan Pierobon, direktor Komunalca. Uz pozitivno lanjsko financijsko poslovanje, vijećnici su pohvalili i podatak da lani nijedna zdravstvena analiza vode iz javnog vodovoda nije bila negativna. Kritike je pretrpio zbog načina naplate naknada za groblja koje je „neprimjerenima“ ocijenio Neven Garača (SDP), rekavši da su groblja mjesta pijeteta, a ne profitni centri.

Uz suzdržanog Špančića vijećnici su prihvatili i izvješće Vide Iličić, direktorice Poduzetničkog centra Pakrac. DPS-ovac Ivanović i Špančić i nekoliko SDP-ovih vijećnika je istaknulo nelogičnost da PCP upravlja gradskom sportskom dvoranom i tržnicom, ostvarujući pri tom značajne prihode (oko 730.000 kn), a Špančić je za iduću sjednicu zatražio prikaz i strukture rashoda za te objekte.

O izvješću o radu Pakračkog lista koje je podnio v.d. direktora Darko Baronica raspravljat će se na sljedećoj sjednici. Na zahtjev Kluba vijećnika HDZ-a o izvješću se nije glasovalo jer o njemu prije vijeća nije raspravila skupština Lista.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI