Tomašević: Koristit ćemo fondove EU za razvoj

Bivši župan Marijan Aladrović i novi župan Alojz Tomašević
(FOTO: Tamara Pejić)

06.06.2013. | Tamara Pejić
Pregleda: 7828

Dosadašnji župan Požeško-slavonske županije Marijan Aladrović danas je u zgradi Županije predao vlast novoizabranom županu Alojzu Tomaševiću.

- Želim puno sreće i uspjeha u radu novom županu. Bit će mu puno lakše nego meni jer je situacija dosta drukčija nego što je bila prije 4 godine - rekao je sada već bivši župan Aladrović.

On je također istaknuo da je županija tijekom zadnje 4 godine prešla iz rizičnih u normalne i da je dug koji je bio 106 milijuna kuna kada je on preuzeo funkciju sada gotovo prepolovljen te iznosi oko 60 milijuna kuna i da proračun normalno funkcionira.


- Postajemo normalan partner banci i nemam pritužbi. Zadovoljan sam jer smo napravili gotovo sve o čemu smo govorili prije 4 godine, tako da ne odlazim nezdovoljan iako su ovo bile 4 najteže godine u mojoj poslovnoj karijeri - istaknuo je Aladrović.


Bivši župan otkrio je i plan za daljnju karijeru. Budući da ima sporazum s Hrvatskim šumama, najavio je kako se vraća na posao koji mu ponude.

Novi župan Tomašević vidno zadovoljan stanjem u županiji zahvalio se svom prethodniku na svemu učinjenom za vrijeme njegova mandata. Također se zahvalio i biračima te svojim pomoćnicima, zamjeniku Ferdinandu Trohi i dožupanu za gospodarstvo Željku Jakopoviću.

- Ja imam mir u vođenju županije. Ovo će mi biti izazov i iskorak u karijeri, ali sam ponosan što Aladrović ostaje dio tima. Hvala mu na reorganizaciji županije. Ja sam čovjek iz naroda, nemam pravo stati i neću izdati nikog. Koristit ću fondove iz EU za razvoj županije. Imam dovoljno i volje i energije za rad - izjavio je Tomašević.

U ponedjeljak će  biti održan prvi prošireni sastanak Županijskog odbora te će se na njemu detaljnije otkriti stanje te smjernice za dalje. Puno je projekata na kojima se radi i s kojima se nastavlja, a jedan onih u tijeku je izmjena stolarije na tri srednje škole.

Tomašević je istaknuo i kako podržava programe i radove svih gradova i općina koji su u tijeku i na kojima se ustraje.

- Započeto se mora dovršiti. Očekujem izvrsnu suradnju s gradonačelnicima i načelnicima bez obzira iz koje stranke dolazili - rekao je Tomašević za kraj.


Novi župan Alojz Tomašević (u sredini) sa starim-novim dožupanima Ferdinandom Trohom i Željkom Jakopovićem



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI