Pakrac je ovih dana Meka za ljubitelje glazbe i zvuka

Božidar Savi ispred vrijedne hi-fi opreme
(FOTO: Mario Barać)

25.05.2013. | Mario Barać
Pregleda: 4707

Od jutarnjih sati Pakrac je u znaku glazbe jer se na više lokacija u gradu održava HiFi izložba u sklopu manifestacije „Multipak“ koju zajednički organiziraju „Robertoshop“ vlasnika Božidara Savija, Muzej Grada Pakraca, Turistička zajednica i Osnovna glazbena škola Pakrac.

Nije pretjerano reći da je ovo vjerojatno najvažniji audio događaj godine u Hrvatskoj, kao ni da je Pakrac danas glavni grad svih audiofila, ne samo iz Hrvatske nego i područja bivše Jugoslavije jer u Pakracu izlaže čak 35 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Prethodnu konstataciju potvrđujem i sam Božidar Savi.

Set vrjedniji od milijun kuna


– Na području bivše države ima nekoliko ovakvih događanja, ali ovo je najveći broj izlagača koji izlaže na jednom mjestu. Osim toga namjerno smo ovaj događaj nazvali izložbom jer smo objedini zvuk i sliku, tvrdi Savi kojeg smo snimili ispred D’Agostino Momentum master audio seta koji vrijedi više od milijun kuna.




Multipak se u Pakracu organizira drugu godinu zaredom, lani ga je posjetilo oko 400, a ove godine organizatori očekuju više od tisuću posjetitelja.

U Pakracu i svjetska premijera

Audiofili s područja cijele bivše države imaju priliku u 35 prezentacijskih prostora u Gradskoj vijećnici, Muzeju Grada Pakraca, Osnovnoj glazbenoj školi i prostoru „Robertoshopa“ uživati u zvuku i slici najboljih HiFi uređaja današnjice, a Pakrac se može pohvaliti da danas ima i jednu svjetsku premijeru – BFA (Beyond Frontiers Audio) izlaže novi Tulip A Hybrid Integralno pojačalo i Tube DAC a oba uređaja nude dosad neviđena tehnološka rješenja u HIFI svijetu.

Popodne tri koncerta



- Samo se nadamo da će nas vrijeme poslužiti jer smo u popodnevnim satima organizirali 3 zanimljiva koncerta. Od 16 sati trebao bi nastupiti damir Kukuruzović i njegov Gipsy Swing Quarteta, zatim u 18 sati koncert klape Dišpet, a od 20 sati bi u dvorištu kurije Janković trebao nastupiti Big Band Požega, najavljuje Jelena Hihlik, ravnateljica pakračkog muzeja. Osim koncerata, u programu je i otvaranje izložbe slikara Krunislava Stojanovskog kao i svečan otvaranje „Pakračkog ljeta“ u sklopu kojeg se održava i Multipak, a ulaz je za posjetitelje slobodan za sve prostore na sajmu kao i za koncerte.

Multipak će, uz brojen sadržaje, radionice i događanja trajati sve do 13. lipnja.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI