Izvođač u problemima: Radovi još nisu krenuli, Općina nemoćna

Tabla o izgradnji sustava odvodnje financiranoj sredstvima EU
(FOTO: Općina Kaptol)

13.05.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 6102

Gradnja kanalizacijskog sustava naselja Češljakovci i Golo Brdo financirana u potpunosti iz sredstava Europske unije unatoč najavama i planovima još nije započela. Kako je objavila Općina Kaptol, do zastoja ovog velikog i važnog projekta za stanovnike navedenih naselja došlo je zbog izvođača radova koji se našao u financijskim problemima.

Podsjetimo, radovi su trebali započeti 21. prosinca prošle godine. Prvo nisu mogli krenuti zbog loših vremenskih uvjeta. Sada, kada vremenski uvjeti to dopuštaju, varaždinska tvrtka Coning Ecogradnja, koja je pobijedila na javnom natječaju za izvođača radova na kanalizacijskom sustavu, našla se u predstečajnom postupku i pripajanju svih tvrtki iz Conning grupe.

"Općina Kaptol kao investitor iako posjeduje bankovnu garanciju u ovom trenutku ne može učiniti ništa. Upućivani su mnogobrojni pozivi, slani dopisi, ali konkretnog odgovora oko početka radova još nema. Prema propisima i pravilima koji vrijede, Općina Kaptol ne može učiniti ništa do 21. rujna, a do kada je krajnji rok za završetak radova. Sredstva koja su odobrena ne mogu propasti, najveći problem bit će u ponavljanju postupka javne nabave za izbor najpovoljnijeg izvođača ako Coning Ecogradnja odustane od izvedbe projekta. Ukoliko tvrtka odustane od izvođenja posla, Općina će naplatiti bankovnu garanciju od oko 58.000 eura, iz čega će se naplatiti mnogobrojni troškovi koji prate postupak javne nabave", stoji u današnjem priopćenju Općine Kaptol.


Mile Pavičić, načelnik Općine Kaptol kaže kako ipak postoje šanse da radovi uskoro krenu.


- Bio sam s izvođačem na razgovoru i oni ne znaju još ništa do 16. svibnja. Tada će se, naime, znati hoće li im proći predstečajna nagodba ili ne - objasnio je Pavičić u razgovoru za 034portal.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI