Ronko pregovara s lažnim predstavnicima mjesnog odbora

Marijan Pilon
(FOTO: Mario Nakić)

29.04.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 8429

Na službenim stranicama Grada Požege nedavno je objavljena vijest kako je gradonačelnik Zdravko Ronko primio članove Mjesnog odbora Ciglana s kojima je razgovarao o njihovom programu za radove te ih je zamolio za suradnju. Ovako je izgledao članak:


Klikni na sliku za uvećani pregled

U našu redakciju obratio se Marijan Pilon, predsjednik navedenog mjesnog odbora koji tvrdi da ljudi koje je gradonačelnik primio u svoj ured ne predstavljaju taj mjesni odbor.


- Od tih pet osoba na sastanku kod gradonačelnika, samo su dvije članice MO Ciglana, i to mahom iz SDP-a, dok ostala trojica nisu. Naš mjesni odbor ima članove iz HDZ-a, SDP-a, HDSSB-a i nezavisne, svi smo legalno izabrani na izborima prošle godine. Osobe koje su se lažno predstavljale kao predstavnici Mjesnog odbora počinile su kazneno djelo, a osobe koje su članovi MO-a ne mogu ga predstavljati bez ovlaštenja samog MO-a i njegova predsjednika - rekao je Pilon najavivši kaznene prijave zbog lažnog predstavljanja i samovlasti.


Pilon dodaje kako ne okrivljuje gradonačelnika Ronka jer vjeruje da on nije znao da ne razgovara s predstavnicima Mjesnog odbora, ali uputio je dopis gradonačelniku i nada se da će Ronko pozitivno odgovoriti i primiti prave članove Mjesnog odbora Ciglana kako bi zajednički riješili probleme u tom dijelu grada.

Upit o ovom slučaju poslali smo gradonačelniku, a njegov odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Dodano u 16,35: Izmijenjen tekst na stranicama Grada Požege!

Gradonačelnik Zdravko Ronko još nije odgovorio na naš upit je li znao da se nije sastao s predstavnicima Mjesnog odbora Ciglana, kao što je objavljeno na službenoj stranici Grada Požege, ali je zato ubrzo nakon naše objave vijest znatno izmijenjena. Umjesto dosadašnjeg teksta, kako je Ronko primio članove MO Ciglana, sada piše "građane s područja MO Ciglana". Ako je gradonačelnik zadnjih deset dana živio u uvjerenju da pregovara s predstavnicima mjesnog odbora koji to nisu, onda nam je drago da smo mu i ovoga puta pomogli u prepoznavanju i ispravku pogreške.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI