Infrastruktura stara 40 godina: Procurio plin iz cijevi

Radovi u Strossmayerovoj
(FOTO: Mario Barać)

17.04.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 4321

Stanovnici nekoliko pakračkih ulica i prigradskog naselja Kusonje ostali su danas bez opskrbe plinom. Kako doznajemo, radi se o puknuću plinovoda na više mjesta. Djelatnici tvrtke Pakrac plin, koja vrši isporuku plina na pakračkom području, na terenu su i rade na sanaciji plinske mreže.

- Detektirali smo propuštanje plina. Problem je u mreži staroj 40-ak godina i dugačkoj 40-ak kilometara, koja je preživjela rat i razna oštećenja. Izolacija čelične cijevi je oštećena pa cijev ubrzano propada, što dovodi do propuštanja plina. Ne možemo garantirati stopostotnu sigurnost niti da se problemi neće nastaviti pojavljivati dok god se ne izvrši zamjena kompletne mreže - rekao je Zdravko Vostri, direktor Pakrac plina.




Povratak opskrbe plinom u domove građana očekuje se danas do kraja dana. U nekim ulicama je cijev već sanirana, a trenutačno se radi na Strossmayerovoj, Kalvariji i Gundulićevoj, gdje Vostri očekuje normalizaciju već tijekom poslijepodneva.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI