Osnovnoškolci se natjecali u poznavanju lektire i sportovima

Natjecanje kutjevačkih osnovnoškolaca
(FOTO: OŠ Zdenka Turkovića)

16.04.2013. | Domagoj Katić
Pregleda: 6409

"Kvizom iz lektire i sportskim natjecanjem htjeli smo potaknuti učenike na što veći interes za čitanje knjiga, odnosno naglasiti važnost sporta za ljudsko zdravlje", kazala je Ivana Marković, školska knjižničarka po završetku kviza i natjecanja u kojima su sudjelovali učenici Osnovne škole Zdenka Turkovića u Kutjevu.



Organizator natjecanja je Martina Škorvaga Zagrajšek koja je povezala kviz iz lektire s Danom darovitih učenika, a sportske igre sa Svjetskim danom zdravlja. Kviz je započeo najecanjem učenika prvih razreda koji su odgovarali na pitanja iz obveznih, ali i iz drugih lektirnih djela. Nakon kviza uslijedile su sportske igre kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj kategoriji.





Klinci su se natjecali u skakanju u vreći, preskakivanju vijače i povlačenju konopa, te u malom nogometu i graničaru. Najbolji u kvizu su za nagradu dobili slatkiše, dok su sportaši dobili lopte.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI