Zaljubljenici u letenje prkose lošem vremenu

23.03.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 3619

Nakon odgađanja zbog poteškoća sa vremenom, natjecanje paraglajdera Para Požega 2013 održalo se u Zlatnom lugu u Donjim Emovcima nadomak Požege u organizaciji Letačkog kluba Bumbar. Želju za letenjem duboko usađenu u sebe poput mitoloških Dedala i Ikara došlo je zadovoljiti dvadesetak letača motoriziranih padobrana iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Austrije.

- Prošli put je bilo malo bolje, nije još pravo proljeće, ali doći će. Glavno je da smo došli zajedno opet, vrijeme ćemo srediti nekako - rekao nam je, oduševljen društvom i okolišem jednako kao i letenjem, slovenski letač Goran Tavželj.

- Želju za letenjem sam dobio od malih nogu. Prvi put sam se okušao u letenju s padobranom sa 17 godina, to je nešto što morate probati. Inače ovaj dim koji ste mogli vidjeti dok sam letio nije bio neki kvar, već ulje koje je namjerno dodano kao specijalni efekt - pojašnjava njegov kolega Uroš Detiček.


Gosti su se malo i našalili da im žene nisu tu i da je bolje da ne znaju što rade, jer je to preopasno za njih. Publike nije bilo puno usprkos relativno sunčanom vremenu, nebu ispunjenom šarenim padobranima i zaljubljenicima u visine.


Predsjednik Letačkog kluba Bumbar Zoltan Bartaky nam je rekao da je odaziv isti kao i prošle godine.

- Bilo je malo odgađanja, uhvatili smo zadnji dan prije snijega. Sada smo imali revijalno letenje, poslije će nam doći još letača na natjecanje jer neki još rade i putuju. U svakom slučaju ćemo dobro provesti dan. Trebaju nam još doći kolege iz Kutine i Garešnice. Ovisno o vremenu naša druženja se razvuku na dva dana, gosti ovdje prespavaju, pa ako nas posluži vrijeme mogli bi letjeti i sutra ujutro - kazao je Bartaky.

FOTO Pogledajte fotogaleriju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI