Nakon dvije sanacije most i kanali opet u katastrofalnom stanju

Most između Kukunjevca i Gaja
(FOTO: Mario Barać)

21.03.2013. | Mario Barać
Pregleda: 5492

I oni najstrpljiviji putnici koji putuju županijskom cestom Lipik – Kutina sigurno su opsovali nakon što su prošli jedan most i dva putna kanala između Kukunjevca i Gaja jer, ako im veliko ulegnuće nije oštetilo automobil, onda ih je sigurno propisno uplašilo.

Razlog je što je spomenuta dionica ceste i nakon obnove, a kasnije i nakon popravka loše napravljene obnove, ponovno u katastrofalnom stanju, a asfalt je na spomenutim mostovima opet ulegnut.

Sporni most i dva putna kanala najprije su obnovljena sredinom rujna prošle godine kada su odrađeni radovi nasipavanja podloge i asfaltiranja. Radove su izveli radnici požeške tvrtke „Presoflex gradnja“ i to vrlo loše jer je ubrzo došlo do slijeganja koje je prouzročilo ulegnuća na tom dijelu ceste. Mijo Jozak, upravitelj Županijske uprave za ceste je tada najavio popravak spomenute dionice ceste i to o trošku izvođača radova što je i učinjeno. Iako je garantni rok za izvedene radove dvije godine, asfalt na tom dijelu ceste je izdržao jedva dva mjeseca pa vozačima opet prijete ulegnuća.


Ponovno će raditi „Presoflex gradnja“


- Upoznati smo s problemom na tom dijelu ceste i praktički je sve dogovoreno za ponovno odrađivanje sanacije mosta i putnih kanala. Čekamo samo da s radom započnu asfaltne baze koje se u pravilu otvaraju u travnju da odradimo popravak, rekao nam je u telefonskom razgovoru Jozak.

Na pitanje hoće li se opet samo odraditi površno poravnavanje asfaltnog sloja ili će se problemu pristupiti ozbiljnije, Jozak odgovara kako će biti naručeno ispitivanje i dubinsko snimanje kako bi se otkrio uzrok slijeganja tog dijela zemljišta iako tvrdi da je, prema njegovu mišljenju, osnovni razlog loše odrađeno priprema za asfaltiranje, odnosno početni radovi i nabijanje zemlje.

– Još ćemo odlučiti tko će odraditi sanaciju iako je izgledno da će to ponovno biti „Presoflex gradnja“. Druga varijanta je da se naplatimo putem garancije i odaberemo drugog izvođača za izvođenje tih radova koji su prvi proljetni prioritet, ističe Jozak.

Pažin: „Ovo mi je prvi glas“

Kontaktirali smo i „Presoflex gradnju“, a tehnički direktor Zdravko Pažin nije krio da je iznenađen da na spornom dijelu dionice opet postoje problemi. Potvrdio je da je ova tvrtka o svom trošku ranije odradila popravak početno loše napravljene obnove.

– Moram priznati da mi je ovo prvi glas da je na tom dijelu ceste ponovo došlo do ulegnuća, o tome nas nitko nije službeno obavijestio i odmah ću reagirati po tom pitanju i provjeriti informacije, kratko je komentirao Pažin.

U svakom slučaju loše odrađeni posao će morati biti ponovo odrađen, i to već treći put.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI