Damirovi mini topovi pucaju kao pravi

Damir Jakić (lijevo) izložio je svoje topove na trgu
(FOTO: Mario Nakić)

09.03.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 4747

Veliku pozornost građana na izložbi rukotvorina "Dan starih zanata" održanoj danas na Trgu Sv. Trojstva privukli su minijaturni topovi iz radionice Požežanina Damira Jakića.

- Moj susjed ima top mužar, a budući da se bavim rezbarenjem i različitim radom s drvetom, odlučio sam i ja napraviti malene topove. Počeo sam pred zimu. Građanima se sviđaju, ali nisu za prodaju - ispričao nam je Jukić, dodavši kako njegov svaki minijaturni top nije samo za ukras, uistinu može i pucati.

Na Danu starih zanata desetak obrtnika i KUD-ova izložilo je svoje uratke. Među njima je dugogodišnji obrtnik Miroslav Abramović iz Bizovca, koji izrađuje pleteni namještaj, suvenire i ukrase.





- Počeo sam se time baviti s 15 godina. Sada to radimo supruga i ja. Iza ovog posla stoji preko desetosatni rad svakoga dana, da bismo uspjeli predstaviti svoje radove i prodati nešto na sajmu - ispričao je Abramović.

Dodaje kako mu je Požega omiljeni grad za izlaganje. - Ovdje izlažem već devetu godinu. Požežani pokazuju veliki afinitet za pletene predmete - ustvrdio je zadovoljno.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI