NASLOVNALIPIKGOSPODARSTVOARHIV


Gradi se skladište u Studencu (FOTO: Mario Barać)

GODINU DANA NAKON POŽARA
Podravka gradi novo skladište u Studencu

08.03.2013. | Mario Barać PREGLEDA: 3023

Nakon nešto više od godinu dana od požara u kojem je u Tvornici Studenac u Lipiku izgorio skladišni prostor, započeli su radovi na sanaciji i nadogradnji prostora skladišta i repromaterijala. Radove izvode radnici tvrtke "Gratit logistika" d.o.o. iz Virja, a planirani rok za završetak je prema ugovoru 120 dana, ali ovisi ponajprije o vremenskim prilikama.

Skladište srušeno zbor narušene statike

- Veći dio objekata koji je u požaru izgorio je srušen jer su ispitivanja pokazala da je narušena statika, a dio iskoristivih nosivih stupova je ostao i na njima će biti dograđen objekt veličine oko 1.000 četvornih metara, otprilike koliko je bila površina uništenog prostora. Novi objekt će biti u nivou postojećih objekata, pojasnila nam je Vesna Tomac, direktorica Tvornice.


Još nije poznata vrijednost radova

Dodaje i da procjena ukupne štete od požara još nije završena, a nije poznata niti ukupna vrijednost investicije sanacije i nadogradnje skladišta.

- Osim izgradnje, tu će morati biti odrađeni i drugi poslovi na uređenju infrastrukture i okoliša tako da će ukupna vrijednost radova biti poznata nakon što radovi budu završeni. Nadam se da će radovi biti završeni u planiranim rokovima, prije početka sezone jer nam u svakodnevom poslovanju itekako nedostaje skladišnog prostora, rekla ja direktorica Tomac te dodala da sanaciju u cijelosti financira "Podravka".
Tagovi: podravka, skladište