Podravka gradi novo skladište u Studencu

Gradi se skladište u Studencu
(FOTO: Mario Barać)

08.03.2013. | Mario Barać
Pregleda: 4119

Nakon nešto više od godinu dana od požara u kojem je u Tvornici Studenac u Lipiku izgorio skladišni prostor, započeli su radovi na sanaciji i nadogradnji prostora skladišta i repromaterijala. Radove izvode radnici tvrtke "Gratit logistika" d.o.o. iz Virja, a planirani rok za završetak je prema ugovoru 120 dana, ali ovisi ponajprije o vremenskim prilikama.

Skladište srušeno zbor narušene statike

- Veći dio objekata koji je u požaru izgorio je srušen jer su ispitivanja pokazala da je narušena statika, a dio iskoristivih nosivih stupova je ostao i na njima će biti dograđen objekt veličine oko 1.000 četvornih metara, otprilike koliko je bila površina uništenog prostora. Novi objekt će biti u nivou postojećih objekata, pojasnila nam je Vesna Tomac, direktorica Tvornice.


Još nije poznata vrijednost radova


Dodaje i da procjena ukupne štete od požara još nije završena, a nije poznata niti ukupna vrijednost investicije sanacije i nadogradnje skladišta.

- Osim izgradnje, tu će morati biti odrađeni i drugi poslovi na uređenju infrastrukture i okoliša tako da će ukupna vrijednost radova biti poznata nakon što radovi budu završeni. Nadam se da će radovi biti završeni u planiranim rokovima, prije početka sezone jer nam u svakodnevom poslovanju itekako nedostaje skladišnog prostora, rekla ja direktorica Tomac te dodala da sanaciju u cijelosti financira "Podravka".


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI