Županijski vijećnik SDP-a optužen za pronevjeru novca

Stjepan Dražetić na sudu
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

07.03.2013. | Večernji list/M.N.
Pregleda: 9055

Počelo je suđenje Stjepanu Dražetiću, predsjedniku Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Požeško-slavonske županije i županijskom vijećniku iz redova SDP-a zbog kaznenog djela pronevjere, krivotvorenja te povrede obveza vođenja trgovačkih knjiga.

U optužnici koju je podiglo Općinsko državno odvjetništvo stoji da je tijekom 2009. godine s računa Udruge podigao 50.526 kuna i zadržao ih za sebe. Da bi to prikrio, prijavio je pet lažnih računa tvrtke BT Transporti zbog navodnog prijevoza za potrebe Udruge premda je znao da ta tvrtka nije izdala te račune.

Antun Bazina, tadašnji direktor tvrtke BT transporti na jučerašnjoj je raspravi na Općinskom sudu u Požegi kazao kako je njegova tvrtka poslovala sa spomenutom udrugom te da su ponekad, prema potrebi, uzimali kooperante. Prema njegovim riječima, moguće je da je netko od kooperanata uzeo novac za obavljeni prijevoz, a da nije dostavio račun, piše Večernji list.


Stjepan Dražetić se izjasnio da nije kriv, a njegov odvjetnik Željko Damjanac je istaknuo kako Dražetić nije počinio kazneno djelo jer nije utvrđena točna šteta, što je potvrdila sudska vještakinja. Zatraženo je dodatno vještačenje.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI