Za smrt bake doznao preko Facebooka

Centar za socijalnu skrb Pakrac
(FOTO: Mario Barać)

06.03.2013. | M. Barać/M. Nakić
Pregleda: 11124

Renato Dejanović već godinama, kako kaže, muči muku s pakračkim Centrom za socijalnu skrb, da bi situacija kulminirala prošlog tjedna, kada je za smrt svoje bake saznao preko društvene mreže Facebook. Njegova baka je bolovala od Alzheimerove bolesti i liječila se u bolnici u Popovači, a za nju je bio nadležan, prema njegovim riječima, Centar za socijalnu skrb.

- Listajući po "fejsu" poslije posla, dobio sam poruku od prijateljice u kojoj mi je bila iskazana sućut i koja me jako potresla, budući da nisam ništa znao niti bio obaviješten da mi je baka preminula. Provjerio sam informaciju i saznao da su određeni ljudi obaviješteni i da su bili na sahrani, a meni nitko nije javio, ni iz Centra, ni iz Popovače - prepričao nam je Dejanović koji je prošle godine preselio iz Pakraca u Pulu zbog posla.

Dubravka Šebić Stoček, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Pakrac nije nam mogla ništa reći o ovom slučaju.


- Ja više volim razgovarati sa strankama. Pozivam gospodina da se nama obrati, nemam informaciju da je ikad nazvao Centar ili mene osobno, mi smo tu svaki dan i naša vrata su mu otvorena - odgovorila je.


Renato nam je prepričao svoju dugačku priču o prošlosti koju ima s Centrom za socijalnu skrb i ravnateljicom. Tvrdi da mu nisu htjeli pomoći kada je morao ostaviti školu i brinuti se za bolesnu majku, baku i ujaka. Na koncu on se morao odseliti u Pulu jer je ostao bez ikakvih prihoda, a Centar ga je konstantno provjeravao i upozoravao kako je njegova dužnost da se brine za bolesnu rodbinu. Potpuno je razočaran njihovim odnosom i tvrdi da je imao pravo biti obaviješten o smrti njegove bake. Boji se da mu se ista stvar može dogoditi i s majkom.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI