Više od 1.200 plesača nastupit će ovog vikenda u Grabriku

15.02.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 9556

Požega je prvi kontinentalni grad u kojem će se održati službeno prvenstvo Hrvatske u plesu u sklopu europske plesne asocijacije ESDU. Više od 1.200 plesača iz cijele zemlje boravit će ovog vikenda u našem gradu i natjecat se za nagrade i plasman na svjetsko prvenstvo.

- Prvenstvo se dosad održavalo u Poreču, Puli, Rijeci i Splitu. Ovo je prvi put da se održava u Slavoniji, a dobili smo tu čast zahvaljujući našim uspjesima na natjecanjima. Naši se plesači već godinama redovito uspijevaju plasirati na svjetsko prvenstvo, a u disciplini hip-hop smo na svjetskom osvojili 3. mjesto - rekla nam je Marina Mihelčić, voditeljica požeških i novogradiških natjecatelja, ujedno domaćin ovog natjecanja.

- Požega će biti puna, vjerujem da ćemo tako malo utjecati i na našu privredu jer ipak će toliki broj plesača morati nešto i jesti, negdje trošiti. Kod nas nema dovoljno smještajnog kapaciteta pa čujem da će se mnogi smjestiti i izvan naše županije, u Našicama i Novoj Gradiški - dodaje Mihelčić.


Ukupno će 250 domaćih natjecatelja, uključujući Požegu, Pleternicu, Brestovac i Novu Gradišku, nastupiti na natjecanju. Mihelčić se nada dobrom uspjehu i ove godine.


- Mi smo se prilično dobro pripremili s koreografijama za naše discipline. To su prvenstveno open, balet i hip-hop. Nadamo se pobjedi ili barem odličnim rezultatima te plasmanu na svjetsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Poreču.

Plesno natjecanje će se održavati tijekom subote i nedjelje poslijepodne i navečer u sportskoj dvorani Grabrik. U stručnom su žiriju suci iz cijele Europe, a natjecanje će nadgledati predstavnici ESDU iz Austrije. U subotu u 19 sati je službeno otvorenje natjecanja na kojem će nastupiti zvijezde show-a "Pjevaj moju pjesmu", a u nedjelju navečer će se znati tko se kvalificirao na svjetsko prvenstvo te će biti podijeljene nagrade najboljim hrvatskim plesnim zvijezdama.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI